November végéig lehet jelentkezni

2023.10.16. 13:15

"Hősöket" vár a vérellátó szolgálat

A következő időszak célkitűzései közé tartozik, hogy évi 50 ezer új donor csatlakozzon a véradók táborához.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Elnur

Tedd meg az első hőstettedet! mottóval hirdetett kampányt az Országos Vérellátó Szolgálat. A közleményük szerint  a Diákhitel Központtal együttműködve azokat a bátor és önzetlen véradókat várják, akik ezzel életük első hőstettére készülnek. A kampány célja a véradás és a társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozásán túl az új véradók megszólítása is. Az elmúlt évben közel 43.500-an nyújtották első alkalommal a karjukat, a következő időszak célkitűzései közé tartozik, hogy évi 50 ezer új donor csatlakozzon a véradók táborához.

A most kezdődött kampány alatt az első alkalommal vért adó donorokat az OVSz és a Diákhitel Központ  ajándékokkal várja az ország egész területén, valamint a véradók bekerülnek a kampány végét záró nyereményjátékba, amiben a szerencsések értékes elektronikai eszközökkel lehetnek gazdagabbak. 

Véradásra a vérellátó intézetekben, továbbá más helyszíneken megszervezett véradásokon is lehetőség lesz. Ehhez azonban feltétlenül szükséges a donor részéről a személyazonosság igazolása, a taj- és lakcímkártya bemutatása. Ezen kívül az első véradáskor az alábbi feltételeknek kell megfelelni: elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 61. életévét,  testsúlya eléri az 50 kg-ot,  egészségesnek érzi magát

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában