Óvjuk az egészségünket

2023.10.05. 18:00

Helyi termelőket tájékoztattak

Ha helyben megtermelt élelmiszert vásárolunk, akkor a közelünkben élő gazdálkodókat és ezzel még a településünket is támogatjuk, óvjuk az egészségünket, a környezetünket.

Arany Gábor

Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos alelnöke köszöntötte a résztvevőket

Fotó: Pezzetta Umberto

Röviden így foglalható össze az üzenete a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által szervezett országos előadássorozatnak, amelynek egyik állomása Zalegerszegen volt csütörtökön, az alsóerdei szabadidőparkban. 

Májusban indították útjára a programot, és a hatodik helyszín Zalaegerszeg, árulta el érdeklődésünkre Székely Rita, a  Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára. Ezeken a rendezvényeken a helyi termelőkkel kívánják a törvényi hátteret megismertetni, valamint olyan szakmai információkkal ellátni őket, mint az élelmiszerjelöléssel kapcsolatos tudnivalók, emelte ki példaként. 

Ezenkívül terítékre kerülnek a rövid ellátási láncok hazai és külföldi gyakorlatok bemutatásával. Mint mondta, a helyi, illetve a hazai termékek megismertetése elősegíti, hogy a termelés, feldolgozás és a vásárló közötti út a lehető legrövidebb legyen. Ez javítja az élelmiszerbiztonságot, ami végső soron a fogyasztó egészségét is szolgálja, valamint csökkenti a költségeket és erősíti a helyi gazdaságot, tette hozzá.

A megnyitón Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos alelnöke, valamint Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában