Fontos szereplője volt a helyi közéletnek

2023.10.26. 13:00

Elhunyt Aradi Tibor, Zalaegerszeg utolsó tanácselnöke

Elhunyt Aradi Tibor, Zalaegerszeg utolsó tanácselnöke, tudtatta közösségi oldalán Balaicz Zoltán polgármester. Temetése november 3-án, pénteken 12.30-kor lesz a Göcseji úti temetőben.

Zaol.hu

Aradi Tibor

Forrás: facebook.com/balaiczz

A városvezető bejegyzéséből kiderül: Aradi Tibor 1970-ben végezte el a Műszaki Egyetemet, akkor került Zalaegerszegre a Tanácsi Építőipari Vállalathoz. 1974-től a megyei tanács közlekedési munkacsoportjának munkatársaként dolgozott, mint megyei útfelügyelő mérnök. 1980-tól a zalaegerszegi városi pártbizottság gazdaságpolitikai titkári feladatait látta el.  1987-ben a városi tanács általános elnök-helyettese lett. 1990. január 1-től – Kustos Lajos tanácselnök nyugdíjba vonulása után – Zalaegerszeg utolsó, megbízott tanácselnökeként dolgozott a rendszerváltás részeként 1990 őszén lezajlott önkormányzati választásokig, feladatkörét akkor néhai Bogár Imre polgármester vette át. Aradi Tibor vezette a Városi Egyeztető Fórumot, amely az új pártok tagjaival való együttműködést, a helyi szintű rendszerváltás lebonyolítását segítette elő. Az 1990. október 20-án megalakult önkormányzati testületnek már nem lett tagja, visszatért az építőiparba. A ZÁÉV Rt. marketingvezetőjeként dolgozott nyugdíjba vonulásáig.

Mint Balaicz Zoltán fogalmazott: "Aradi Tibor korrekten dolgozott Zalaegerszegért, segítette a demokratikus átalakulást, fontos szereplője volt a helyi közéletnek. Emlékét örökké megőrizzük, családja fájdalmában osztozunk. Nyugodjon békében!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában