Helyi közélet

2023.10.11. 15:00

Egészségben megérni a nyugdíjaskort

Rendhagyó módon, emléktábla avatásával kezdődött a szépkorúak ünnepe az elmúlt hét végén Bázakerettyén. A zalai olajipar bölcsőjének is nevezett település egyik civil szervezete, a Bázakerettye Jövőjéért Közhasznú Alapítvány ugyanis úgy döntött, hogy a község múltjában kiemelt kulturális vagy eszmei jelentőségű épületeket egyedi megjelöléssel látja el.

Gyuricza Ferenc

Hofstädter József és Csatlós Csilla a leleplezett emléktáblánál Fotó: Gyuricza Ferenc

Az első emléktáblát annak az éppen nyolcvan éve emelt egykori üzemi étkezdének a falán helyezték el, ahol a szépkorúak találkozóját is tartották. A két esemény összekötését indokolta az is, hogy a találkozó résztvevőinek jelentős része maga is az olajiparban dolgozott, így korábban is rendszeresen megfordultak a ma már étteremként funkcionáló épületben.  

Köszöntöt Szabó Gyula, a település alpolgármestere mondott, míg az étkezde történetét Hofstädter József ismertette, aki helytörténet-kutatóként aktív részese az alapítvány értékmentő munkájának. A tábla leleplezését követően kezdődött a szépkorúak találkozója, ezen Csatlós Csilla polgármester szólt a jelenlévőkhöz. Mint mondta, egyre többen vesznek részt a rendezvényen, az idei ünnepre már 130 fő regisztrált, ami azt mutatja, hogy az olajos múltú település lakói közül mind többen élik meg jó egészségben a nyugdíjaskort. Ezt követően egy nagymamáról és unokáiról szóló történetet adott elő, amely arra mutatott rá, hogy az öregségnek nem feltétlenül kell a technikai vívmányokkal kapcsolatos tájékozatlansággal együtt járnia. 

- Azt kívánom mindannyiuknak, hogy dacolva az életkorukkal, önök is találják meg a helyüket a modern világban – fordult az ünnepeltek felé a polgármester, majd köszöntőjét követően táncos műsorral és vendéglátással folytatódott a program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában