Tavasszal kezdődhet a teljes helyreállítás

2023.10.02. 20:00

Befejeződött a víziközművek rekonstrukciója a Püspöki Grácián utcában

Befejeződött a víziközművek rekonstrukciója Zalaegerszegen, a Püspöki Grácián utcában, és tavasszal kezdődhet a teljes helyreállítás. A beruházásról hétfőn a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Somlai Péter, a polgármesteri hivatal közmű- és mélyépítő szakreferense, Balaicz Zoltán polgármester és Bali Zoltán alpolgármester Zalaegerszegen, a Püspöki Grácián utcában, ahol véget ért a víziközművek rekonstrukciója

Ezen Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (KEHOP) nyert támogatást az önkormányzat a víziközmű-hálózatok felújítására. Az 1,7 milliárd forintba kerülő munkálatok 28 helyszínt érintenek. Ezek egyike a Püspöki Grácián utca, ahol a az ivóvízhálózatot, valamint a szennyvízcsatornákat cserélték ki. Ezek állapota sem felelt meg kor követelményeinek, mondta.

A rekonstrukció az Arany János és Dózsa György utca közötti szakaszon zajlott, ahol 313 méteren építették ki az ivóvíz új gerincvezetékét, 200 métert tett ki az új bekötések hossza, és két új felszíni tűzcsapot is elhelyeztek, számolt be a részletekről Bali Zoltán alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője.

A Püspöki Grácián utcában 296 méteren kiépített új gerinccsatorna - kihasználva a terep adottságait - az eddigi szállítási irányt megfordítva gravitációsan biztosítja a szennyvizek összegyűjtését.

Bali Zoltán szólt arról is, hogy a közművek lefektetése után megtörtént a nyomvonalas helyreállítás. A rendkívül kedvezőtlen szerkezetű talajra tekintettel a tömörödést, az úgynevezett konszolidációs időszakot követően kezdődhet az utca teljes felújítása, mégpedig teljes szélességben várhatóan jövő tavasszal. Ennek a tervei már készülnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában