Helyi közélet

2023.10.10. 19:00

Bakiak is csatlakoztak a mellrák elleni kampányhoz

Október évek óta a mellrák elleni küzdelem hónapja. A kampány célja a figyelemfelhívás, a megelőzés fontossága, a tudatosság erősítése és a közösség építése. Az országos programhoz csatlakozva az idén október 7-én, szombaton már 11. alkalommal szervezte meg a mellrák elleni sétát a Baki Asszonyok Faluvédő Egyesülete, tájékoztatta szerkesztőségünket a szervezők nevében Merthné Egyed Mária védőnő.

Zaol.hu

A település központjától, a Faluháztól, közel 60 nő, rózsaszín lufikkal és szalagokkal indult a több kilométeres sétára, a Bakot körül ölelő gyönyörű környezetbe, a Baki hegyre. A több mint egy órás séta Kontár Lászlóék hegyi birtokán ért véget. Szép környezetben, szívélyes vendéglátással fogadta a sétálókat a házigazda. A délután során levelezőnk, Merthné Egyed Mária a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház Vármegyei Védőnője tartott előadást, a daganatos betegségek megelőzéséről és a szűrések, az emlő önvizsgálatának jelentőségéről. A jelenlévők között voltak betegségen átesett hölgyek is, akik saját történeteiket osztották meg nőtársaikkal. A napot jóhangulatú beszélgetéssel és közös vacsorával zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában