Idősügyi tanács

2023.10.04. 15:30

Az online világ veszélyeiről is szó volt

Az online világában leselkedő veszélyekről is szó volt szerdán Zalaegerszegen, a megyei idősügyi tanács ülésén.

Arany Gábor

Pácsonyi Imre elnök beszél az idősügyi tanács ülésén

Forrás: Pezzetta Umberto

A grémium elnöke, Pácsonyi Imre érdeklődésünkre arról számolt be, hogy a közösségi médiumok manipulációs mechanizmusairól Pöltl Ákos, a Pannon Egyetem Védelmi Oktatási és Kutatási Centrum vezetője adott tájékoztatást, mégpedig rendhagyó módon a témáról készített podcast formájában, személyes jelenléte nélkül. A téma fontosságát jelzi, hogy rendőrségi közlések szerint szinte nincs már olyan nap, hogy valaki ne esne az online térben csalók áldozatává Zalában.

Második napirendként Az Év Zalai Idősbarát Önkormányzata cím odaítéléséről döntöttek. Erre az elismerésre bármely zalai település önkormányzata pályázhat, ha alapfeladatán túl példamutató és eredményes kezdeményezéseket tesz az időskorú polgárok érdekében. Különösen, amennyiben elősegítik az idősek életminőségének javítását, helyi szervezeteik működését, valamint hozzájárulnak szabadidős programjaik megvalósításához. Emellett bevonják az időseket a helyi közéletbe, annak alakításába.

A díjat már elnyert önkormányzatok három év kihagyást követően pályázhatnak újra. Mint az elnök felidézte, 2020-ban Kistolmács és Szentgyörgyvölgy önkormányzata kapta meg ezt az elismerést, míg a következő évben Nova és Türje érdemelte ki. Tavaly pedig a hahóti önkormányzat pályázata nyerte el a díjat, az azzal járó 100 ezer forintot, valamint a díjat tanúsító oklevelet és 30x40 centiméteres réztáblát. Az elismerésről a megyei önkormányzati közgyűlés elnöke dönt napokon belül az idősügyi tanács szerdán hozott javaslata alapján. Ebben az évben Csörnyeföld, Keszthely, Letenye, Lenti és Zalabaksa önkormányzata nyújtott be pályázatot a címre.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában