Október 1 az idősek világnapja

2023.10.01. 15:00

A szépkorúakat köszöntötték szombaton Iklódbördőcén

Korosa Titanilla

Jó hangulatban töltötték el a délutánt a szépkorúak Iklódbördőcén

Fotó: Korosa Titanilla

Sabján Krisztián polgármester örömét fejezte ki, hogy idén is sikerült megtartani az eseményt annak ellenére, hogy a faluban élő idősek közül egyre kevesebben tudnak jelen lenni a programon egészségi állapotuk miatt, de aki szeretne találkozni a másikkal, az részt vesz a köszöntésen, és jó hangulatban beszélgetnek egymással és felelevenítik a közös történeteket.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is részt vett az ünnepségen és szólt az egybegyűltekhez. Felidézte, hogy 1990 óta október 1-je az idősek világnapja, azóta sok helyen hazánkban is ebben az időszakban szép ünnepségekkel készülnek a szépkorúak tiszteletére.

Cseresnyés Péter köszöntött
Fotó: Korosa Titanilla

Az ünnepi köszöntők után dr. László Péter háziorvos szólt a vendégekhez és osztott meg hasznos tanácsokat egészségügyi témákban, majd verses műsorral léptek fel a helyi gyerekek, Horváth-Herman Gréta énekelt ismert slágereket, végül zenével és vendéglátással ért véget az esemény. A hagyományoknak megfelelően a település legidősebb polgárait is köszöntötték, a 90 esztendős Mentes Lajosnét és a 97 éves Császár Sándort, ők egészségi állapotuk miatt nem vettek részt az eseményen, a későbbiekben otthonukban keresik fel őket az önkormányzat képviselői.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában