„Nagyrécsének a dimbes-dombos határa….”

2023.10.19. 14:45

A Szellőrózsa Népdalkör első dalostalálkozója

Benedek Bálint

Fotó: Németh Botond

A nagyrécsei Inkey-kastély falait sok évnyi szünet után újra magyar népdal és népzene dallamai töltötték be. A Szellőrózsa Népdalkör, mely szinte teljesen új tagokkal 2021-ben alakult, meghívott néhány környékbeli népzenei csoportot az I. Dalostalálkozójukra. A Németh Renáta zenetanár vezette dalkör számára fontos, hogy a zenei csoportok megismerjék egymást, és a többi dalkör munkáját. A meghívott csoportok mind elfogadták az invitálást: a bajcsai Rezedák Hagyományőrző Dalkör, a kiskanizsai Árvácska Dalkör, az eszteregnyei Rozmaring Dalkör, a Sormási Dalárda, a liszói Viola Népdalkör, valamint a zalakomári Péczeli Attila Népzenei csoport is a közönség elé lépett.

Az eseményen a csoportokat Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Laskai Béla Nagyrécse polgármestere köszöntötte. A dalkörök színvonalas műsorral örvendeztették meg egymást és a meghívott vendégeket, akik nótázással és egy kis mulatozással, jó hangulatban töltötték a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában