Interaktív előadás Tótszerdahelyen

2023.10.05. 18:30

A magyarországi pókoktól nem kell félni

Az állatok világnapja alkalmából Szinetár Csaba, az ELTE Savaria Egyetemi Központjának főiskolai tanára látogatott el a minap előadást tartani Tótszerdahelyre a Zrínyi Katarina Horvát Iskolába.

Benedek Bálint

Szinetár Csaba, az ELTE Savaria Egyetemi Központjának főiskolai tanára tart előadást

Fotó: ZH

Az oktató fő kutatási területe Magyarország pókfaunája. Azzal a nem titkolt szándékkal tartja interaktív előadásait, hogy eloszlassa a pókokkal szemben kialakult negatív szemléletet, megmutassa, milyen hasznos tevékenységet folytatnak ezek a néha valóban félelmetes külsejű kis állatok.
Az előadás során elhangzott,  hogy a világon élő mintegy 50 ezer (!) pókfajból alig 800 faj él hazánkban. Ezek közül mindössze egyetlen olyan van, melynek méreganyaga a szervezetbe jutva kisebb fájdalmat okozhat, de az összes többi teljesen ártalmatlan. Támadni és csípni is csak akkor csípnek, ha éppen fenyegetve érzik magukat.

Fotó: ZH


A legérdekesebb hazai és trópusi fajok bemutatása után lehetőség nyílt néhány érdekesebb állat megsimogatására is. A rendezvényhez kapcsolódó kiállításon fotók, rajzok, gyurmafigurák mutatják be, milyenek is a pókok a gyerekek szemével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában