Zaol podcast

2023.10.12. 11:30

A magyar hadseregben is fő szempont az innováció – Ferge László őrnaggyal a katonai hivatásról beszélgettünk a Zaol-podcast adásában

Mozsár Eszter

Ferge László

Fotó: Mozsár Eszter

A világ kihívásaihoz, változásához igazodik a magyar honvédelem, s valóban sokan megtalálhatják számításukat a katonaságánál. Minderről Ferge László őrnagy, a Zalaegerszegi Katonai Toborzóiroda vezetője beszélt a Zaol-podcast legutóbbi adásában. Szó esett továbbá arról, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel október 22-ig várják még a jelentkezést az új gyalogsági harcijárművek kezelésére a Lynx-zászlóaljba Hódmezővásárhelyre, s még mindig lehet szolgálatot vállalni a teljesen újonnan alakuló kaposvári lövészzászlóaljban. Megtudhattuk, hogy milyen munkakörülmények, juttatások, támogatások vagy előrelépési lehetőségek várják a fiatalokat vagy éppen pályamódosítókat, hogyan működik a katonai hivatás kiválasztási rendszere. Sőt, aki komolyabban gondolja a harcászatot, az akár külszolgálatra is jelentkezhet. Az ukrán és izraeli háború ugyancsak a katonaságra, honvédelemre irányítja a figyelmet, s hogy milyen kérdéseket kapnak a toborzóirodák, erre is választ kaptunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában