A helyszínnel és a szolgáltatókkal ismerkedhettek a látogatók

2023.10.17. 19:00

Pompás esküvők a keszthelyi kastélyban

A hagyományoknak megfelelően, az ősz közepén ismét megrendezte esküvői kiállítását a keszthelyi Festetics-kastély. A látogatók a lenyűgöző helyszín mellett számos szolgáltatóval is megismerkedhettek.

Péter B. Árpád

Bonczföldi-Laczi Viktória fodrászmester Németh Kitti Luca haján mutatta be, hogyan születik az esküvői frizura

Fotó: Péter B. Árpád

Hasonló nyílt napokat 2012 óta szervez a Helikon Kastélymúzeum, amely e programmal a főúri miliőt s az elérhető lehetőségeket szeretné a frigyre készülők figyelmébe ajánlani. A szervezők azt tapasztalják, egyre inkább kitolódik az esküvői szezon, amely a tavasz kezdetétől ma már október végéig tart, ezért jövőre vélhetően novemberben szervezik meg ezt a programot.

Az intézmény munkatársai lapunknak leszögezték: „szinte minden kislány álma, hogy egyszer hercegnő lehessen, s ez itt átélhető. A helyszínek – például a park, a Velencei tükörterem vagy a Márványterem – alkalmasak arra, hogy a nagy napon minden tökéletesen sikerüljön. A kastéllyal együttdolgozó szolgáltatók – a vőfélyektől a fodrászokon, dekoratőrökön, cukrászokon át a zenészekig – pedig ugyancsak a minőséget képviselik.”

Az aktuális trendeket illetően kiderült, ma már ritkábbak a nagylétszámú, 130-150 fős vendégsereggel rendezett lakodalmak, inkább 70 és 100 között mozog a résztvevők száma. S nemcsak a nyári főszezonban, hanem kora tavasztól késő őszig jönnek a menyegzőre készülők.

Az is változás a korábbiakhoz képest, hogy már nem akár egy évvel a nagy nap előtt kezdődik a szervezés, hanem gyakorta mindössze másfél-két hónappal korábban, s ez nagyfokú rugalmasságot követel a kastélytól, illetve a közreműködőktől is.

A legtöbben múlt vasárnap főként azért érkezek, hogy feltérképezzék az egyébként csak ritkán látogatható északi szárnyat, illetve megismerkedjenek a szolgáltatókkal, többen időpontot is egyeztettek a kiválasztott szakemberekkel, illetve a kastély munkatársaival.

Utóbbiak azt is elmondták: az itt házasságot kötők közül sokan visszajárnak, akadnak, akik az évfordulójukon jönnek, hogy felelevenítsék boldog emlékeiket. Az sem ritka, hogy ezt az időközben megszületett gyermekükkel együtt teszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában