Egy anyag ezer arca

2023.10.15. 10:00

A fa felhasználása régen és ma - A Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon

Arany Horváth Zsuzsa

a Nagykanizsai Gólyalábasok is részt vettek a zalaegerszegi "fás" programon. A kanizsai Szeiler Péter (hátul középen) a zalaszentiváni Novák Barnabást és Deák Viktória Alexát tanítja a gólyalábazás fortélyaira

Fotó: Arany Horváth Zsusza

Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piac és a Göcseji Kézműves Egyesület október 14-én, szombaton délelőtt a fa köré építette a napi programját, melynek keretében a hajdani hagyományos és a mai, modern igényeknek megfelelő felhasználási móddal is megismerkedhettek az érdeklődők.
A Tekerős Barátok ráhangoló muzsikával köszöntötték az érkezőket fél kilenckor, a játszóház nyílt a Magyar Hagyományőrző Faművesek jóvoltából, azután a Nagykanizsai Gólyalábasok tartottak bemutatót. Nagy Béla fafaragó népi iparművész a pásztorlegyező készítésével készült, fa témájú quilling (feltekert papírcsíkok) képeket is lehetett alkotni Pintér Zsuzsával. Kiss Nóra, a Göcseji Múzeum néprajzkutató muzeológusa előadása a hajdani felhasználási módozatokba engedett bepillantást.
A szezonra való tekintettel tökfaragásra is invitálták a szervezők a résztvevőket, tájékoztatta lapunkat Nikitscher Bernadette, a központ vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában