Október 2-án és 3-án

2023.09.28. 18:15

Változik a forgalmi rend a zalaegerszegi Ady utcában

Zalaegerszegen, az Ady utcában zajló munkálatok részeként, csapadékcsatorna gerincvezeték építése miatt október 2-án és 3-án (hétfőn és kedden) teljes szélességben lezárják az Eötvös utcát, tehát az Eötvös utcából az Ady utca felé nem lehet kihajtani. A kivitelezéssel érintett útszakaszon, a munkálatok idején, a forgalmi rend megváltozásával kell számolniuk a gépjárművel közlekedőknek, hívja fel a figyelmet a zalaegerszegi önkormányzat.

Zaol.hu

Hétfőn és kedden teljes szélességben lezárják az Eötvös utcát

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A kétnapos munka során az Ady utca Kazinczy tér (Rákóczi utca) és Iskola köz közötti szakasza kétirányú lesz. Az Iskola közben a megszokott, vagyis az eredeti forgalmi rend szerint lehet közlekedni. A Tompa utca forgalmi rendje megváltozik, a Boschán Gyula köz és az Ady utca között forgalommal szemben (az Ady utca felé), egyirányú lesz. A Boschán Gyula köz és a Kossuth Lajos utca között marad a korábbi egyirányú forgalmi rend (a Kossuth utca felé). A Boschán Gyula köz két oldalán, az Eötvös utca és az Iskola köz felől, két forgalomirányító jelzőőr irányítja majd a forgalmat a munkavégzés idején. Az Ady utca Tompa utca és Iskola köz közötti szakasza egyirányú lesz a Kazinczy tér felé. Az Eötvös utca zsákutcaként funkcionál. Az utcából gépjárművel az alábbi két útvonalon juthatnak ki a gépjárművel közlekedők. Egyrészt a Boschán Gyula köz – Tompa utca – Kossuth utca, másrészt a Boschán Gyula köz – Tompa utca (forgalommal szemben) – Ady utca – Kazinczy tér (Rákóczi utca) útvonalon. Az Eötvös utcába az ott lakók és az áruszállítók a Boschán Gyula köz felől tudnak gépjárművel behajtani, illetve szintén a Boschán Gyula köz felé (a forgalommal szemben) tudják az utcát elhagyni. A Mártírok útja felől az Eötvös utcába továbbra sem lehet behajtani. 

Az Ady utca Kisfaludy utca és Kazinczy tér közötti szakaszán a parkolásra vonatkozó tilalom ezután is érvényben lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában