Egy iskola sikere a diákok hozzáállásán is múlik

2023.09.02. 11:00

Tanévnyitót tartottak a felsőrajki Suli Harmónia Általános Iskolában

Tíz első osztályos kisdiák kezdte meg tanulmányait a felsőrajki Suli Harmónia Általános Iskolában. Az alapítványi fenntartású intézményben péntek délután tartották a tanévnyitót.

Gyuricza Ferenc

Vigh László és Kósa Istvánné tanszercsomagokat adott át az első osztályos tanulóknak

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az ünnepségen megjelent tanulókat, szülőket és meghívott vendégeket Kulcsárné Csejtei Marianna iskolaigazgató köszöntötte. Bemutatta az intézmény pedagógusait, majd a jelenlévőkhöz fordulva arról beszélt, hogy gyermekszerető, áldozatosan dolgozni tudó és akaró tantestület várja a diákokat.  

- Egy iskola sikeressége és eredményessége azonban nem csak a pedagógusok munkáján, az iskola tárgyi feltételein, felszereltségén múlik – folytatta az intézmény vezetője. – Nagyban múlik diákjaink hozzáállásán és tanulásán is. Legyen az az év abban is új, hogy az eddiginél még nagyobb odaadással, még nagyobb szorgalommal teljesítitek a rátok váró feladatokat.  

A felsőrajki intézményben hagyomány, hogy a településen élő országgyűlési képviselő, Vigh László a tanévnyitón megajándékozza az első osztályos tanulókat. Ezúttal tanszercsomagot vehettek át tőle, illetve az intézményt fenntartó Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány elnökétől, Kósa Istvánnétól a diákok. Vigh László az ezt követően a személyes példamutatásról, annak a nevelésben és oktatásban betöltött szerepéről beszélt, de méltatta az intézményt is.  

- Kiváló iskolánk van, az országban nem sok olyan oktatási intézmény található, amely ilyen gyönyörű környezetben helyezkedik el – folytatta a képviselő. – Mi mindent megtettünk azért, hogy a gyerekek jól érezzék itt magukat, ebben a környezetben, ebben az iskolában, s ezzel a pedagógusi kollektívával pozitívan tudjuk befolyásolni a jövőjük alakulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában