Kétnapos program

2023.09.25. 13:00

Szentgyörgyvölgyi napok

Az elmúlt hétvégén tartották a Szentgyörgyvölgyi napok kétnapos programját Szentgyörgyvölgyön. A kedvezőtlen időjárás ellenére szép számban vettek részt érdeklődők a rendezvényen.

Korosa Titanilla

Kovács Kata (b) és Jurina Bea gyerekműsora nagy sikert aratott a Szentgyörgyvölgyi napok rendezvényen

Fotó: Korosa Titanilla

A szombati nap a főzőcsapatoké volt, a hagyományos gulyásfőző versenyen hét, az Aranykanál főzőversenyen pedig öt csapat indult és készített a zsűri értékelése szerint színvonalas étkeket. Előbbi győztese a Vigyázz, gyerekkel vagyunk! elnevezésű társaság lett, az Aranykanál főzőverseny első helyezettje pedig a Zalaegerszegről érkezett Székelykáposzta nevű csapat, amely nevükhöz híven székelykáposztát főzött. A főzőverseny után tombolasorsolást is tartottak, ahol a fődíj Balogh István Péter veleméri festőművész egy alkotása volt.

A Harisnyás Pipik dalaikkal és a gyerekek segítségével a nyarat idézték fel

Vasárnap szórakoztató, kulturális programmal folytatódott a Szentgyörgyvölgyi napok rendezvénye a kultúrházban, elsőként a lenti Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport fiataljai léptek színpadra, majd Szűcs Enikő és Tarlós Ferenc, a budapesti Pesti Magyar Színház, illetve a Madách Színház színművészei következtek, akik színvonalas, fiatalos, zenés műsorral lepték meg a közönséget. Nagy sikert aratott a Harisnyás Pipik, avagy Jurina Bea és Kovács Kata gyerekeknek szóló interaktív előadása is, akik dalaikkal és a gyerekek segítségével idézték fel a nyarat. A programot végül a Szakrális Fény Őrző Dob csapata zárta, akiknek küldetése, hogy dalaik, zenéjük által a szeretet energiáit eljuttassák az emberekhez.

A műsor utáni szórakozásban a rodeó bika is szerepet kapott, felnőttek és gyerekek is kipróbálhatták magukat egy verseny keretében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában