Családi program

2023.09.15. 13:30

Sakkal és az informatika érdekességeivel is várják az érdeklődőket a nagykanizsai Halis-könyvtárban

A nagykanizsai Halis-könyvtárban szeptember 16-án szombaton újra érdekes programokkal várja a családokat. Ezúttal is minden korosztály talál magának szórakozást. Lesz sakk, mesés papírszínház és informatikai érdekességekkel is várják a látogatókat.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A bibliotéka előfizetett az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásaira. Ez kiváló lehetőség régi folyóiratok, dokumentumok, újságok tematikus olvasására. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes a könyvtárban. Fenyvesi Attila könyvtáros 9 órától várja az érdeklődőket, s beszél feltételekről, a tudománytár használatáról. Ráadásul a bibliotéka minden nagykanizsai újságot elérhetővé tett a "nagykar" című honlapján, ezek másutt nem is elérhetők. Hosszú ideig nem volt azonban Nagykanizsán újság. Ezt pótolta a Zalai Hírlap. Most a Zalai Hírlap is elérhető olvasóik számára kizárólag a könyvtárban.

A könyvtáros, Győrfi Norbert 10 órától tartja a Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű sakk foglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. Minden hónap első és harmadik szombatján 10-12 óráig működik a Népszerű informatika klub a könyvtárban. A foglalkozást vezető Szilágyi Imre informatikus mérnök célja, hogy a résztvevők kötetlen formában ismerkedjenek az informatikához kapcsolódó népszerű és hasznos témákkal. A csatlakozás minden könyvtárlátogató számára nyitott. A gyerekek körében kedvelt mesés papírszínház szintén nem maradhat ki a repertoárból. Szabó Eszter 11.15 órától klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában