Landorhegyi jótékonysági lecsónap

2023.09.14. 18:15

Polgárőregyesület kapta a 250 ezer forintos támogatást

Arany Gábor

A polgárőr egyesület tagjai az adomány átvételekor. Középen Novák Boglárka, jobbján Makovecz Tamás, balján Balaicz Zoltán

Fotó: A szerző

Csütörtökön adták át a zalaegerszegi városházán a landorhegyi jótékonysági lecsónap bevételét is, 250 ezer forintot. Ezt idén a településrészen működő Zalaegerszegi Városi Közbiztonsági Polgárőr Egyesület kapta. Az összeget Novák Boglárka, a civil szervezet ügyvezetője vette át Makovecz Tamás önkormányzati képviselőtől és Balaicz Zoltán polgármestertől. 

Mint elhangzott, a jelenleg 26 tagot számláló egyesület 2006 óta segíti a közbiztonság fenntartását a városrészben. Emellett aktív részesei a rendezvényeknek, és az iskolánál segítik a közlekedést csúcsidőben. Makovecz Tamás kiemelte, tevékenyégüknek is köszönhető, hogy Landorhegy a megyeszékhely biztonságos részévé vált az évek során, szinte megszűntek a bűncselekmények.

Emellett rendszeresen segítenek a Gébárti-tónál a halőri feladatokban is.

Novák Boglárka elmondta, hogy a főzésen összegyűlt adományt a szolgálattal járó működési költségekre fordítják.

Az idei jótékonysági lecsónapot augusztus 26-án az általános iskola udvarán rendezték meg kilenc csapat részvételével. Igaz, az eredetileg tervezett augusztus 5-éhez képest három héttel későbbi időpontban, mert az időjárás esővel, széllel, hideggel közbeszólt, ami ezért dupla munkát adott nekik, utalt a feladatra a rendezést koordináló Keresztury VMK igazgatója, Flaisz  Gergő. Hozzátette, az eső miatt kijelölt új időpontban volt viszont az év legmelegebb napja, ezért is értékes a lecsónap eredménye. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában