A virtuális sport kedvelői találkoztak

2023.09.13. 17:30

Országos Gaming Expo Zalaegerszegen

Székesfehérváron indult a 2023-as Országos Gaming Expo (OGEX), majd második állomásként Zalaegerszegre érkezett szerdán az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület (Esportmilla) roadshowja. A november végéig tartó OGEX az összes vármegyében várja az e-sportolókat, videójátékosokat és a legújabb trendek iránt érdeklődőket.

Mozsár Eszter

Hunyadi Ivett saját maga készítette a God of War videojáték-sorozat karakterének kosztümjét

Fotó: Pezzetta Umberto

Az Alsóerdei Sport- és Élményparkban nem csak videójátékokkal, hanem társasjátékokkal, kompetenciafelméréssel és egyéb ügyességi játékokkal várták a közönséget a nap folyamán.

Az Izsák-iskola hetedikes diákjai a retró játékokkal. Mögöttük Daredevil (Fenegyerek) és Assasin's Creed cosplayer figyeli a monitorokat
Fotó: Pezzetta Umberto

A látogatók autószimulátorokat, VR eszközöket és retró játékokat is kipróbálhattak. Ezenkívül nyomon követhették az OGEX 2023 e-sport versenyének, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) által kiírt Open Rocket League kupának a területi döntőjét. A vármegyei győztesek a budapesti döntőben játszanak majd a 2,9 millió forintos összdíjazású fináléban.

– A korábbiaktól eltérően Zalaegerszegen nem a sportcsarnokban, hanem az Alsóerdei Sport- és Élményparkban rendeztünk be több mint 16 helyszínt, mintegy 100 kipróbálható eszközzel – tájékoztatott Csanda Gergely főszervező. – Mindig próbálunk olyan programokat is becsempészni, ami nem e-sport, így autófocizhattak a gyerekek, illetve fánkpályán csúszhattak végig. Minden vármegyeszékhelyre elvisszük a programot, a roadshow-t november 25-26-án Budapesten, a Millenáris Parkban zárjuk.

Nagy Milán, az OGEX hostesse segített a gyerekeknek a szimulátorok használatában
Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvény alatt edukációs előadásokat is szerveztek, ahol többek között arra keresték a választ, mik a videójátékok veszélyei, hogyan lehet megfelelő módon védekezni az online térben, milyen pozitívumokat adhat a gaming, a játékosok hogyan tudják pénzre váltani tehetségüket és kik azok a cosplayerek. A felnőttek mellett a programra több iskolából érkeztek csoportok, akik a retró játékok mellett az újdonságokat is kipróbálhatták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában