Épületek újulhatnak meg

2023.09.14. 14:00

Mintegy 150 millió forint egészségügyi fejlesztésekre Keszthely térségében

Majdnem 150 millió forint érkezik Keszthely térségébe egészségügyi fejlesztésekre. A Top+ forrásai ezúttal Hévízen, Karmacson és Türjén teremtenek lehetőséget beruházásokra.

Péter B. Árpád

Nagy Bálint: Mindez az egész térség számára komoly előrelépést, valódi fejlődést jelent

Fotó: Halász Gábor

Ahhoz, hogy egy településen vagy akár a térségében jó legyen élni, fontos a jó minőségű egészségügyi szolgáltatás, bocsátotta előre Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő.

– A mi vidékünkön a helybéliek elsőrendű érdeke mellett a hazai és a nemzetközi utazóközönség minőségi ellátása is fontos, ezért különösen hangúlyosak az egészégügyi fejlesztések – fogalmazott a politikus. – Ehhez pedig eszköz- és infrastrukturális beruházások is szükségesek.

Most Hévíz 53, Karmacs 48, Türje pedig 37 millió forintot kap a Top+-forrásokból, amit egészségügyi fejlesztésekre fordíthatnak, például épületmegújításra, fűtéskorszerűsítésre, tudatta a kormánydöntést követően Nagy Bálint, aki szerint mindez nemcsak az adott település, hanem az egész térség számára komoly előrelépést, valódi fejlődést jelent.

Papp Gábor, a fürdőváros polgármestere lapunknak úgy fogalmazott: ez az összeg segít abban, hogy régi tervük, a helyi védettség alatt álló József Attila utcai egészségház megújulhasson.

– A támogatás révén megtörténhet a padlásfödém hőszigetelése, a villaépület helyi védettségét figyelembe véve, a megfelelően kialakított, új, korszerű, hőszigetelt fa nyílászárók beépítése, a belső ajtók, valamint ablakok és homlokzati nyílászárók cseréje – mondta el Hévíz első embere. – Emellett elvégezzük az épület teljes villamos felújítását, termofejjel szereljük fel a lapradiátorokat, beépítünk két új kondenzációs gázkazánt, továbbá kerékpártárolót létesítünk s korszerűsítjük az egészségház akadálymentesítését szolgáló korábbi fejlesztéseinket.

Papp Gábor hozzátette, a munkálatok 2024 tavaszának végére befejeződhetnek, ám addig is szeretnék a zavartalan betegellátást biztosítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában