Nemzetközi egyezmények

2023.09.26. 15:27

Kezdetét vette az Országgyűlés őszi ülésszaka – Nagy Bálint államtitkár két témában is felszólalt

Kétnapos üléssel vette kezdetét az Országgyűlés őszi ülésszaka hétfőn, Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára az első napon két témában is felszólalt.

Zaol.hu

Nagy Bálint államtitkár az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Tegnap két nemzetközi egyezmény általános vitáját is lefolytatták a képviselők, mindkét témát a zalai politikus vezette fel.  

Az egyik a légi járművek fedélzetén elkövetett bűncselekményekről és egyéb cselekményekről szóló egyezményt módosító jegyzőkönyv volt. Ezzel kapcsolatban Nagy Bálint közölte: a javaslat célja az 1963-as tokiói egyezmény módosítását tartalmazó, Montreálban 2014-ben elfogadott jegyzőkönyv kihirdetése. Kiemelte, mindig merülnek fel újabb és újabb veszélyek a légiközlekedésben, a rádióforgalom megzavarásától kezdve a légijárművek eltérítéséig. A javaslatban rögzített módosítások a repülésbiztonságot szolgálják – hangsúlyozta.

A magyar és a román kormány között a Békéscsaba – Méhkerék és Salonta (Nagyszalonta) közötti gyorsforgalmi úti kapcsolat létesítéséről szóló megállapodás kihirdetéséről szóló javaslatot ugyancsak Nagy Bálint ismertette. Mint rámutatott: a megállapodás jó alapot teremt a magyarországi M44-es gyorsforgalmi út és a Romániában ahhoz kapcsolódó útszakasz összeköttetésének megteremtéséhez. A megállapodás korszerű keretek között teszi lehetővé a két ország közötti gyorsforgalmi úthálózat bővítését. Az új gyorsforgalmi összeköttetés nemcsak a kulturális és családi kötelékek megerősítéséhez, hanem a gazdasági, kereskedelmi és turisztikai kapcsolatok fellendítéséhez is hozzájárulhat – közölte a zalai politikus. MTI, ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában