Megújult az út

2023.09.19. 15:00

Jelentősen javultak a közlekedés feltételei Iklódbördőcén

Megújult a 7537-es jelű Borsfa - Lenti összekötő út 1,35 kilométeres szakasza a település belterületén. A fejlesztés részleteiről kedden tartottak sajtótájékoztatót az érintettek.

Korosa Titanilla

Balról Sabján Krisztián, Cseresnyés Péter, Mórocz József és Pék János a megújított hídon

Fotó: Korosa Titanilla

A beruházás a a Területi Operatív Program – Közlekedésfejlesztés Zala megyében projekt keretében valósult meg mintegy félmilliárd forint értékben.

Pék János, a kivitelező Duna Aszfalt fő építésvezetője részletezte a felújítás műszaki tartalmát. Elmondta, hogy 1,35 kilométeren végezték a felújítást 6 méter széles burkolattal. A teljes bekerülési költség közel nettó 450 millió forint volt, ebből 110 millióból újult meg a leromlott állapotú híd, ami a legnagyobb kihívást jelentette a munka során, terelőutat is létesítettek a felújítás idejére. A szakemberek gondoskodtak továbbá a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ-táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

Részt vett az eseményen Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki arról szólt, hogy az elmúlt években a kormányzati szándéknak megfelelően az alsóbbrendű, 4-5 számjegyű útvonalak felújítására is figyelmet fordítottak és biztosítottak anyagi forrást a TOP, a Magyar falu program, vagy Magyar Közút Zrt. kereteiből.

– Ebben a térségben jelentős hosszban újultak meg utak, az egyik legfontosabb a Borsfa-Lenti gyűjtővonal, mely egyre jobb minőségben biztosítja a közlekedést – fogalmazott a politikus, majd hozzátette, remélik, hogy ha vége lesz a háborúnak, megérkeznek az európai uniós források, valamint a gazdasági nehézségek után a hazai költségvetés is lehetővé teszi, hogy az utóbbi években megszokott mértékben tudják folytatni az útfelújításokat.

Sabján Krisztián, Iklódbördőce polgármestere köszönetét fejezte ki, hogy egy alig 300 lelkes településen egy több száz milliós beruházás készült el, mely az ott élőket szolgálja, javítja az élet és az utazás minőségét, valamint a településképet.

Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala vármegyei igazgatója kiemelte, hogy a Borsfa-Lenti összekötő szakaszos felújítása nagy előrelépést jelent a térségnek. Jelezte, hogy ezzel nem fejeződött be a munka, megújulhat további 4 szakasz: az Iklódbördőce-Lentiszombathely közti, egy rész Pákánál, illetve két rövidebb Bázakerettyénél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában