Testületi ülésen született döntések

2023.09.29. 11:00

Hivatalosan is dr. Lékai László nevét viseli a park Zalalövőn

A lakossági véleményekkel összhangban Zalalövő híres szülöttéről, dr. Lékai László néhai bíborosról nevezte el a képviselő-testület a település központjában található teret. A városatyák erről a minap megtartott legutóbbi ülésen döntöttek.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc/ZH-Archívum

A közterület elnevezésének szükségességét Gyarmati Antal polgármester többek közt azzal indokolta, hogy a parkban számos rendezvényt tartanak, s a programok során „nevesítve” könnyebben tudnak rá hivatkozni. A döntés meghozatala előtt kikérték a lakosság véleményét, a beérkezett szavazatok 55 százaléka dr. Lékai Lászlóról javasolta elnevezni a parkot. Ugyancsak gyakran használt közterülete a városnak a Zala folyó mellett található egykori „lovaspálya”, amelyre rendezvények esetében már eddig is gyakran hivatkoztak Ifjúsági és Szabadidőpark néven. Immár ez az elnevezés is hivatalossá vált. 

A képviselő-testület döntött az Egészségügyi Központ rendelőinek részleges felújításáról, első körben 16 nyílászárót cserélnek ki, összesen 4,5 millió forint értékben. Ezt követi majd a területi operatív program pályázatán elnyert 52 millió forintos támogatás felhasználásával a 2. sz. háziorvosi rendelő, a gyermekorvosi rendelő, illetve a védőnői helyiségek felújítása és akadálymentesítése. A tervek elkészültek, már a kivitelező kiválasztásának folyamata zajlik, ezt követően kezdődhet a projekt tényleges megvalósítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában