A városi könyvtárban

2023.09.30. 09:00

Háziszőttesekből nyílt kiállítás Letenyén

Háziszőttesekből nyílt kiállítás csütörtök délután Letenyén, a városi könyvtárban. A tárlaton olyan régi használati textíliák láthatóak, amelyek a Letenyéért Közéleti Egyesület egykori tiszteletbeli tagja, Pataki István nagyszüleitől származnak.

Gyuricza Ferenc

A kiállítósmegnyitó egy pillanata

Fotó: Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár

A textíliákat Pataki István már évekkel ezelőtt az egyesületre bízta, hogy a Fáma Háza gyűjteményét gyarapítsák vele. A mostani kiállítás szervezője ennek megjelelően az említett civil szervezet, továbbá a helyi plébánia és a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár volt.

Élénk érdeklődés kísérte a rendezvényt.  Fotó: Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár 

Utóbbi igazgatója, Dömők József köszöntője után Hácskó Imréné háziszőttes-készítő népi iparművész beszélt a népi textilkultúráról és a bemutatott tárgyakról, majd Aigner Géza plébános mutatta be azt a letenyei szőttesekről szóló kiadványt, amely a kiállításra jelent meg. Az élénk érdeklődés mellett megtartott rendezvényen a Mákvirág citerazenekar működött közre.

Aigner Géza plébános mutatta be azt a letenyei szőttesekről szóló kiadványt. Fotó: Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában