Ajánló

2023.09.01. 08:30

Ezek a programok várnak ránk a hétvégén Zalában

Zaol.hu

Zalaegerszegen, a gébárti alkotóházban szombaton 17 órakor Csuti Tibor fazekasmester magastüzű kerámiáiból nyílik kiállítás

Fotó: Pezzetta Umberto

Gasparich Márkra emlékeznek

Az 1848-as szabadságharc történelmi Zala vármegyében született tábori lelkészének, Gasparich Márknak a zalaegerszegi emlékművét koszorúzza meg halála 170. évfordulóján, szeptember 2-án szombaton 9 órakor a városrész önkormányzati képviselője, Böjte Sándor Zsolt. Az emlékmű a Gasparich Márk és az Ola utca kereszteződésében található.

Piknik Box és családi nap

Zalaegerszegen szombaton 10 órakor kezdődik a Vizslaparkban az első Piknik Box és családi nap. A sportágat népszerűsítő, 13 órakor kezdődő bemutatókon osztrák, szlovén csapatok mellett a Budapesti Honvéd Sportegyesület is képviselteti magát. A családi programok keretében filmvetítés, ugrálóvár, rendőrségi és honvédségi bemutató, egészségügyi szűrővizsgálat várja az érdeklődőket 19 óráig.

Malom-tavi piknik

Zalaegerszegen a kaszaházi városrészben a Zala folyó és a Malom tó közötti területen vasárnap 14-19 óra között rendeznek bográcsozással egybekötött pikniket, a zöldterület rehabilitációjához kapcsolódó közösségépítés jegyében.

Fazekas- és Folklórfesztivál

Zalaegerszegen a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban szombaton 11 órától rendezik meg a Fazekas- és Folklórfesztivált, mely a Kárpát-medence fazekas központjait felvonultató szakmai bemutatók mellett kulturális műsorral várja a közönséget. Ugyanitt nyílik meg 17 órakor Csuti Tibor fazekasmester magastüzű kerámiáiból álló kiállítása, amit Németh János Kossuth-díjas keramikusművész ajánl az érdeklődők figyelmébe.

Nyárzáró koktélparti

Kiskutason szeptember 1-jén, pénteken 17 órától rendeznek a gyerekeknek nyárzáró koktélpartit a menedékház parkjában bábszínházi előadással és gyerekdiszkóval.

Táborozók alkotásai

Zalaegerszegen a piac melletti Göcseji Tudásközpontban pénteken 17 órakor nyílik meg a nyári kézműves napközis táborokban készült alkotásokat felvonultató tárlat. 

Regionális cserenap

Zalaegerszegen a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban vasárnap 8 órától 12-ig tart regionális cserenapot az Zalaegerszegi Éremgyűjtők és a Zalaegerszegi Városi Bélyeggyűjtők Köre. 

Nyárzáró est

Zenés estre várják az érdeklődőket pénteken 17 órától a gyenesdiási Darnay Pince és Kultúrpajtába. A jó hangulatról Benny gondoskodik.

Art piknik

Folytatódik az Art piknik-sorozat Balatongyörökön. Pénteken 18 órától Mucsi Zoltán Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja lesz a vendég a Bertha Bulcsu Művelődési Házban. 

Verklitalálkozó

Szombaton délben kezdődik Keszthely belvárosában a kétnapos nemzetközi verklitalálkozó. A Fő téren és a sétálóutcán lesz hallható a különleges muzsika, emellett fellép a Zsödi duó, a Divas táncstúdió, a BB Jazzy pop duó, valamint a Zalai Balaton-part ifjúsági fúvószenekar. A programot vasárnap 15.30-tól közös zenélés zárja.

Retró autók és motorok

Hétvégén rendezik a Festetics Concours d`Elegance elnevezésű rendezvényt a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum parkjában. A veteránjármű-seregszemlén szombaton 14 órától motorokat, vasárnap 10.30-tól pedig 1960 előtt gyártott autókat lehet szemügyre venni. 

Szüreti mulatság

Szombaton rendezik Balatongyörökön a szüreti mulatságot, amely egyben halászléfőző-verseny is. A zenés felvonulás a Kossuth utcai ABC-től indul 15 órakor, kora este fellép a Tapolcai Musical Stúdió, majd 20 órától a Helios zenekar muzsikál. 

Apáti vigadalom

A II. Apáti vigadalom és helyi termelői vásár szombaton 15 órakor kezdődik a zalaapáti rendezvénytéren. Délután az érdeklődők láthatnak operettműsort, majd fellép Porkoláb Tamás humorista, a Delta és a Start tánczenekar. 

Jónás könyve

Az Imre Sándor Szeretetszínház és a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány együttműködésében – ép és sérült résztvevőkkel – Babits Mihály Jónás könyve című elbeszélő költeménye alapján készült darabot mutatják be Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály-dombon szombaton 20 órától. A premier előtt 19 órától a Balaton Art Alkotóközösség és a Lámpás ’92 művészeinek festményeiből nyílik kiállítás L’ArtBalatON címmel. Rossz idő esetén a művelődési házban tartják meg a programokat. 

Csodaszarvas fesztivál 

Vasárnap 10 és 13 óra között rendezik a gyenesdiási Festetics Imre Élményközpontban a hagyományos Csodaszarvas fesztivált. A családi programok sorában lesz hüllő- és lovas bemutató, hagyományőrző és extrém játékok sora, lézerharc, s a fiatalok részt vehetnek a „szellemvadászatban” is. 

Művészeti találkozó

Lovásziban szombaton a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub Egyesület szervezésében 13 órakor rendezik meg a Nyugdíjasok Művészeti Találkozóját az Olajbányász Művelődési Házban.

Szüreti felvonulás  

Rigyácon pénteken 15 órakor tartják a szüreti felvonulást, amihez főzőverseny és 16 órától kulturális bemutatók társulnak. Fellépnek többek közt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei, a Pántlika néptáncegyüttes, a nagykanizsai fúvószenekar, valamint az Őszirózsa és a Rozmaring népdalkör.

Szüreti Ramazuri 

Muraszemenye lesz a házigazdája annak a Szüreti Ramazuri elnevezésű szombati rendezvényének, amely három település összefogásával valósul meg. A program 10 órakor szüreti felvonulással kezdődik, mely a másik két résztvevő települést, Kerkaszentkirályt és Csörnyeföldet is érinti. 14 óra után Muraszemenyén kulturális bemutatók, játszóház, kirakodóvásár, borház, valamint egészségügyi szűrivizsgálatok várják a résztvevőket. A sztárvendég, a Kredenc együttes 18 órakor mutatja be műsorát. 

Gulyásfőzés 

Pötrétén szombaton gulyásfőzésre és kulturális bemutatókra invitálják az érdeklődőket. A főzés 10 órakor kezdődik a művelődési háznál, majd a 14 órai ünnepi köszöntők után az Értéket Tisztán Egyesület néptáncosai, Szab Siklódi Lia énekes és a zalaapáti harmonikazenekar szórakoztatja a közönséget. 

Falunap és elszármazottak találkozója 

Újudvaron szombaton falunappal egybekötve rendezik meg az elszármazottak találkozóját. A program 14 órakor gyermekműsorral kezdődik, majd a Mura Dance Tánccsoport ad műsort.  A megnyitót 15 órakor tartják, ezt követi az önkormányzat által alapított díjak átadása. 15.30-tól további kulturális bemutatók várják az érdeklődőket.

Dalostalálkozó 

Nagykanizsán, a bajcsai városrész kultúrházában szombaton 15 órától rendezi meg dalostalálkozóját a Rezedák Hagyományőrző Dalkör, amelyen hat csoport működik közre.

Nyárbúcsú emléktúrával 

Nemespátrón szombaton 15.30-tól nyárbúcsúztató rendezvényre várják az érdeklődőket, amely keretében Petőfi-Madách 200 emléktúrát is tartanak a községben. 

Szőlőmustra 

Pusztaszentlászlón szombaton tartja XI. szólómustráját az Újhegyi Borbarátok Egyesülete. A többek közt birtokszemlét és borkóstolót is magába foglaló program négy helyszínt érint a település melletti dombháton. 

Szüreti rendezvény 

Lendván szombaton tartják a szlovén-magyar határ menti térség legnagyobb szüreti rendezvényét, amely 11 órakor látványos felvonulással kezdődik, majd gasztronómiai programok, kulturális és hagyományőrző bemutatók várják az érdeklődőket.

Koncertek, zenés partik 

Zalaegerszegen, a Gardenben szombaton este Szecsei, Silverman és Bubu keveri a zenét. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben pénteken Silverman, szombaton D.J. Free és D.J. Roland lesz a hangulatfelelős. Lendván, a színház szabadtéri színpadán pénteken 20 órától a Leonart zenekar ad koncertet.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában