Magyar falu program

2023.09.18. 10:30

Átadták a felújított óvoda épületét Pogányszentpéteren

A Magyar falu program támogatásával 48,7 millió forintból újult meg az óvoda épülete. A korszerűsítés átadó ünnepségét szombaton tartották.

Benedek Bálint

Képalá: Az átadó ünnepség egyik pillanata. Balról: Petrovácz Tamás, a kivitelező Gejzír Kanizsa Kft. ügyvezetője, Flinger Tamás és Szászfalvi László

Forrás: ZH

Az épület előtt szervezett átadón Flinger Tamás polgármester beszédében köszönetet mondott a kormánynak és a térség országgyűlési képviselőjének, Szászfalvi Lászlónak. Kiemelte: az elvégzett munkálatok után, az egyik legszebb épület lett a településen és a színesen kiemelt ablakok csalogatják a kisgyermekeket az óvodába.

- Az óvoda belső tereinek rendbetételére, festésre és az áramhálózat korszerűsítésére három évvel ezelőtt 32 millió forintos belügyminisztériumi pályázatot nyertünk - fogalmazott a településvezető. - Akkor viszont a külső szigetelés és a nyílászárócsere elmaradt. Most a beruházás keretében az összes nyílászárót korszerű, hőszigetelt ablakokra és ajtókra cserélték ki. Az épület üveg lépcsőházát teljesen leszigetelhettük. Az egész épület 15 centiméter vastagságban hőszigetelést és korszerű, új nemesvakolatot kapott. Ezen kívül modern LED világítással gazdagodtak a helyiségek, valamint az emeleti részen a járólapot is kicserélték.

Hozzátette: mivel a régi, iskolaként funkcionáló emelet nem felelt meg a mai elvárásoknak, ezért ott a falakat áthelyezték. Ezáltal új, közel 200 négyzetméteres egybefüggő tér jött létre, melyet másképp hasznosítanak. Most már lehet lakodalmat, ballagást egyéb nagy létszámú rendezvényt is szervezni oda.

- Azt tudni kell, hogy ennek az épületnek a fenntartása óriási költségekkel terhelte az önkormányzatot - folytatta a településvezető. - Azonban az előbb említett energiatakarékossági korszerűsítéseknek hála jóval kevesebb összeget emészt fel a jövőben. Sőt, hogy az áram számlát elfelejtsük, ezért a tetőre napelem paneleket helyeztünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában