A nehéz időszaknak még nincs vége, de a város továbbra is kitart

2023.09.30. 19:30

A számok már emelkedő tendenciát mutatnak Hévízen

Hévíz ismét csatlakozott a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjrendszerhez. Jó hír a pályázóknak, hogy az ehhez előírt bruttó jövedelemhatár az eddigi 136.800-ról 156.750 forintra nőtt, így a remények szerint az eddiginél több fiatal pályázatát tudják majd támogatni.

Péter B. Árpád

Hévíz ezúttal is csatlakozott a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjrendszerhez

Forrás: ZH

Az önkormányzat október 3-ig kiírja a pályázatokat, amelyeket november 3-án bírálnak majd el.

A legutóbbi testületi ülésen a képviselők elfogadták a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft., valamint a ZALAISPA-társulás működéséről szóló beszámolót is. Jóváhagyta a testület egy, a Babócsay utcában lévő magánterület egy részének ingyenes, önkormányzati célra történő felajánlását: ott közutat alakítanak majd ki. Az ehhez kapcsolódó hivatalos eljárás valamennyi költségét az önkormányzat viseli.

Papp Gábor polgármester az ülés után lapunknak arról is beszélt: a Dr. Schulhof Vilmos sétány kivitelezőjével szemben mintegy 47 milliós kötbérigényt jelentetek be, mert élni szeretnének ezzel lehetőséggel, természetesen a megfelelő törvényi szabályozás mellett.

A testület jóváhagyta, hogy a polgármesteri hivatalban 2023. december 27. és 2024. január 1. között igazgatási szünet lesz, az anyakönyvezéssel kapcsolatos feladatok ellátása azonban ezen időszakban is biztosított marad.

Papp Gábor kérdésünkre elmondta: a város gazdasági szempontból „tartja a frontot”.

– Az önkormányzat 2020 óta a korábbiakhoz képest 60 százalékos mínuszt elszenvedve tartja fenn a várost. Ez az összeg a bevételek csökkenéséből, az elvonásokból és egyéb költségekből adódik. Ezért volt szükség átalakításokra, összevonásokra, racionalizálásokra. De a várost fenntartjuk, sőt: újabb pályázatokat nyerünk el és valósítunk meg, úgyhogy a kollégák s az intézményekben dolgozók is keményen tartják a frontot – szögezte le a városvezető.

Papp Gábor hozzátette: a nehéz időszaknak láthatóan még nincs vége, a gazdasági problémák hatása jövőre is érezhető lesz, de Hévíz továbbra is kitart. Sőt, már készen vannak az előrelépést szolgáló stratégiai tervek, vagy ahogyan a polgármester fogalmazott: látják a fényt az alagút végén.

A folyamat lassú és nehéz lesz, de a számok már emelkedő tendenciát mutatnak, például a turizmust illetően, jelentette ki Hévíz polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában