Rendszeres volt a csőtörés és a dugulás

2023.08.04. 20:00

Zajlik a vízközműhálózat felújítása Zalaegerszegen

A beruházáshoz 70 százalékos támogatást nyert a város.

Arany Gábor

A rekonstrukcióban kicserélik az 57 éves ivóvíz-gerincvezetéket is

Fotó: A szerző

Fél évszázadnál idősebb, és korunknak megfelelően rossz állapotban lévő  vízközműhálózat felújítása zajlik a megyeszékhelyen. 

Ennek egyik helyszíne a Vizslaparki és Kisfaludy utca kereszteződése, ahol az ivóvíz gerincvezetékét cserélik ki, és felújítják a szennyvízvezetéket, se egyúttal hat ingatlan bekötését is kicserélik.

A helyszínen tartott tájékoztatót Bali Zoltán (j2) a közművek megújításáról
Fotó: A szerző

A beruházásról a helyszínen pénteken tartottak tájékoztatót. Bali Zoltán alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője kihangsúlyozta, az egészséges ivóvíz, és a szennyvíz biztonságos kezelése a kor alapvető elvárása. Közegészségügyi kockázattal jár ha az ehhez szükséges rendszerek nem megfelelően működnek. A városi önkormányzat a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (KEHOP) 2021 szeptemberében nyert 70 százalékos mértékű pályázati támogatást a víziközművek rekonstrukciójára. Ennek munkálatai 28 helyszínen zajlanak, ezek egyike a vizslaparki beruházás, ami a Kisfaludy utcától a Vizslaparki utca 7. számú ingatlanig tart. Mint Bali Zoltán felidézte, 2019-ben a Vizsla sétány építésekor a szennyvízrendszer egy része a járda alól az úttest alá került, és akkor döntöttek a további szakasz felújításról is. A csövek a fél évszázad alatt elöregedtek korrodálódtak, elmozdultak, emiatt rendszeressé váltak a csőtörések, illetve a dugulások. 

A mostani, szeptember elejéig tartó, bruttó 43 millió forint költséggel járó munkálatok utána nyomvonalasan állítják helyre az utat, aminek teljes újraaszfaltozását jövő tavasszal végzik el., mondta végezetül Bali Zoltán.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában