Rekordkísérlet is lesz egyben

2023.08.16. 18:30

Vízipisztolycsatára hívnak a fürdők szombaton

A Magyar Fürdőszövetség országos vízipisztolycsatát hirdetett meg augusztus 19-re, szombatra. A 14 órától a tagfürdőiben zajló játék egyúttal rekordkísérlet is lesz. A lényege, hogy egy időben több százan vagy akár több ezren vegyenek részt egy fergeteges vízipisztolycsatában, a 21. századi technika segítségével, online módon összekapcsolva. Országszerte 40 fürdő csatlakozott az akcióhoz, zalaiak is.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Feledhetetlen nyári strandélménnyel várják a fürdővendégeket, akik egy országos vízipisztolycsatában és egyben rekordkísérletben vehetnek részt. Az újdonság, hogy nem egy helyszínen, hanem egyszerre több helyen folyik majd a csata. Összesen 40 fürdő csatlakozott a most első alkalommal meghirdetett, közös akcióhoz. A Magyarországon egy időben a legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők számával szeretnének rekordot felállítani. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, ajánlottan 15 percen keresztül, de legalább 5 percig kell vízipisztolycsatának folyni minden helyszínen.

A Magyar Rekordok 22 éves történetében jelenleg a rekordot 800 résztvevővel a szigetvári fürdő tartja. A mostani kezdeményezés egyedülálló abban, hogy egy helyszín lesz egész Magyarország, a résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet tárgya. A Magyar Rekord Egyesület központi szervezőként koordinálja az eseményt. Minden helyszín online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal lesz összekötve. Zala vármegyéből a kezdeményezéshez a Lenti Gyógyfürdő és Szent György Energiapark, a nagykanizsai Kanizsa Uszoda és Strandfürdő, valamint a Zalakarosi Fürdő csatlakozott. BB, KT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában