Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

2023.08.19. 14:18

Több zalai szakember munkáját díjazták

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket, miniszteri elismeréseket adott át dr. Pintér Sándor belügyminiszter augusztus 17-én, és dr. Rétvári Bence augusztus 18-án a Belügyminisztérium márványaulájában – közölték a kormany.hu oldalon, ahol közzétették a kitüntetettek listáját is. A névsorban több zalai szakember szerepel.

Szakál Eszter

 

A Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozatát Mersei Jenő gyógypedagógus, a Zala Vármegyei Gyermekvédelmi Központ I. számú Lakásotthon-hálózat nyugalmazott fejlesztőpedagógusa kapta a gyermekvédelem területén közel öt évtizeden keresztül végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.  

A Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozták Dancs Jenőnek, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház ápolási igazgatójának az egészségügyi ellátórendszer színvonalának javítása érdekében végzett magas szintű szakmai tevékenységéért. 

A Magyar Ezüst Érdemkereszt Katonai Tagozatát vehette át Sernek István címzetes rendőr alezredes, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Nagykanizsai Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály, Bűnügyi-Technikai Csoport vezetője közel négy évtizede végzett, kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréseként.  

A Magyar Bronz Érdemkereszt Katonai Tagozata elismerésben pedig közel három évtizedes, kiemelkedő szolgálati tevékenységéért Szekeres Péter tűzoltó főtörzsőrmester, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, és a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában