Füzetek, táskák, festőkészletek…

2023.08.29. 16:30

Több mint 50 családnak segít a DK keszthelyi tanszergyűjtő akciója

Több mint 50 keszthelyi és környékbeli családnak jelent segítséget a Demokratikus Koalíció tanszergyűjtő akciója, amely az elmúlt hét végén zárult.

Péter B. Árpád

Dékány Péter és Kovács Viktória az iskolakezdést segítő felajánlásokkal.

Fotó: Péter B. Árpád

Dékány Péter, a DK választókerületi elnöke a párt sajtótájékoztatóján kijelentette: „az orbáni infláció miatt most különösen nehéz az iskolakezdés, és a drasztikus áremelkedések hatása lemérhető abban is, hogy a korábbiakhoz képest kevesebb felajánlás érkezett”.
Hozzátette, többen jelezték, szívesen segítenének, de idén nincs erre lehetőségük, s olyan is akadt, aki a tavalyi támogatási összeg harmadát tudta felajánlani saját romló életkörülményei miatt.
Kovács Viktória, a párt választókerületi alelnöke elmondta, a füzetektől az iskolatáskákon és különféle tanszereken át a ragasztókig, festőkészletekig sok minden érkezett. A felajánlásokat egy civil szervezet segítségével juttatják el rászoruló – főként egyszülős vagy többgyermekes – családokhoz.
A politikus megköszönte az adományozóknak, hogy idén is önzetlenül a jó ügy mellé álltak. Szerinte a hasonló kezdeményezések nélkül sokaknak szinte megoldhatatlan lenne az iskolakezdés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában