Komfortos lakhatást biztosítanak a hallgatóknak

2023.08.01. 19:00

Várják a Pécsi Tudományegyetem Zalaegerszegi Képzési Központjának kollégistáit is

Az őszi szemeszterben várhatóan szinte minden jelentkező számára biztos a felvétel a Pécsi Tudományegyetem Zalaegerszegi Képzési Központjának 163 férőhelyes kollégiumába, méghozzá mind a négy évfolyamon.

Mozsár Eszter

Tóth Tamás karbantartó a folyósok festése közben

Fotó: Pezzetta Umberto

Érdeklődésünkre Dr. Császár Gabriella adjunktus, a képzési központ vezetője elmondta, a kollégiumi férőhelyekről - a családi és a szociális hátteret is figyelembe véve a – az egyetemi hallgatói önkormányzat dönt.

Tavaly az energiaválság miatt le kellett zárni a VMK melletti épületüket, most csak a főépületben található kollégiumuk üzemel. A nyár egyébként a felújításoknak is az ideje, jelenleg a tantermeket, folyosókat festik, tudtuk meg.

Fehér Sándorné mb. kollégiumvezető az egyik blokkban. Ősszel a kollégium összes ágyát lecserélik újra.  Fotó: Pezzetta Umberto

- Folynak a tárgyalások arról, hogy előreláthatóan 63 főt a Pannon Egyetem ZEK kollégiumában szállásolunk el, úgy, ahogy tavaly történt. Az esetleges kollégiumi árkülönbözetet az egyetem magára vállalja – tette hozzá dr. Császár Gabriella. - Ami változás még, hogy szeptember-október környékén lecseréljük a szobákban az ágyakat, törekszünk arra, hogy folyamatosan szépüljön meg és legyen komfortos a hallgatók lakhatási körülménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában