Falunap

2023.08.22. 16:15

Kenyérszentelést is tartottak a szombati ünnepen Zalaszentlászlón

Idén augusztus 19-én Zalaszentlászlón, a Makovecz Imre által tervezett faluház udvarán került sor a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program kenyérszentelő ünnepének megtartására.

Zaol.hu

Bohár István, Zalaszentlászló polgármestere (elöl), mögötte fia, Bohár Bence, Koltai Artúr római katolikus plébános, Keresztes János, a NAK vármegyei alelnöke, a Zala Völgye GK elnöke, Nagy Ferenc, Türje polgármestere, Keller Vendel, Aszófő polgármestere, Némethné Molnár Andrea, Darnózseli polgármestere

Forrás: Zalaszentlászló önkormányzata

A jó hangulatú falunapon a 3200 lelkes településen élők jelentős része részt vett, emelve ezzel az ünnep fényét. Keresztes János, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei alelnöke, a Zala Völgye Gazdakör elnöke ünnepi beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy bármilyen néven is nevezzük augusztus 20-át, rendkívül fontos megtalálni a keresztény értékeket bármilyen körülmények között is. Beszédében megköszönte a gazdatársaknak, hogy munkájukkal biztosítják az élelmiszert Magyarország lakossága számára, és emellett nem felejtenek el a Magyarok Kenyere program számára adakozni, amellyel a nehezebb sorsú családokat évről évre segíthetik. 

A kenyeret Koltai Artúr római katolikus plébános áldotta meg. Az új kenyér felszeletelése és kiosztása után a falunap jó hangulatban folytatódott tovább. A rendezvényen részt vett Takács Lászlóné, Nagygörbő polgármestere is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában