Kinyitják a kapuikat

2023.08.22. 09:30

Ismét lesz KoraDélután Petrikeresztúron

Idén harmadik alkalommal, augusztus 26-án szervezik meg a településen a KoraDélután Családi Napot. Elsősorban a koraszülött kérdésben érintetteket várják, de szívesen fogadják azokat is, akik érdeklődőként vennének részt az eseményen.

Szakál Eszter

Az esemény az együttlétre, játékra, beszélgetésre is lehetőséget kínál (tavalyi felvétel)

Forrás: Korán érkeztem Közhasznú Egyesület Facebook-oldala

- Az egészen piciknek babasarokkal készülünk, de lesznek kézművesasztalok, ugrálóvár és többféle népi játék is. Egy öt állomásból álló akadálypályán szintén el lehet indulni, ahol más-más feladatokat kell a családoknak teljesíteni. Több szakember és hasonló helyzetben élő szülő érkezik, akik beszélgethetnek és információkat cserélhetnek egymással - mondta Borvári Lili polgármester. 
Hozzátette, ebben az ügyben sokan érintettek, éppen ezért fel kell hívni a figyelmet a koraszülésre és arra, hogy ha valaki nagyon kicsi súllyal születik, az nem múlik el nyomtalanul. Ilyenkor kell az orvostudomány, a szakemberek segítsége és sok-sok fejlesztés. Szükség van még a szülők közösségére is, hiszen ők támogathatják társaikat ebben a helyzetben.  
- A világban minden 10., hazánkban minden 11. kisbaba koraszülöttként jön a világra - hangsúlyozta Bengő Hajnalka perinatális szaktanácsadó. Kiemelte, szervezetük, a Korán érkeztem Közhasznú Egyesület már az érkezés körüli időszakban ingyenes, segítő beszélgetéssel nyújt érzelmi, pszichés támaszt a vármegyében élőknek. Később a szociális támogatási rendszerről, az egészségügyi ellátás lehetőségeiről adnak felvilágosítást. Az őket megkeresők kezét a további életszakaszokban sem engedik el, akkor igény szerint segítenek. Összefognak a Facebookon is, ahol létrehozták a Koramamik zárt csoportját. Az ehhez csatlakozók személyes tapasztalataikkal, megszerzett tudásukkal lendítik előre egymást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában