Programajánló

2023.08.11. 08:30

Gazdag kínálat a koncertektől a falunapokig

Zaol.hu

Jótékonysági nap lesz szombaton a zalaegerszegi Aquacity-ben

Fotó: ZH-Archívum/Katona Tibor

Jótékonysági nap

Zalaegerszegen szombaton jótékonysági családi napot tartanak az Aquacityben, a bevétellel Szent Rafael Kórházat támogatják. A programban déltől játékos és kézműves foglalkozások várják a kilátogatókat, délután két órától pedig táncos, zenés műsorok, sportbemutatók kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Mária-búcsú a Remetekertben Vasárnap a Nagykapornakhoz tartozó Remetekertbe várják a híveket a hagyományos Nagyboldogasszony-búcsúra. A szentmise 11 órakor kezdődik, főcelebránsa Fazakas Z. Márton csornai premontrei apát lesz. Közreműködik a búcsúszentlászlói és a nagykapornaki templom kórusa, valamint a Zala Brass fúvósegyüttes.

Veterán autók és motorok

Zalaegerszegről indul szombaton délelőtt a veterán autók és motorok túrája Keszthelyre. A résztvevőket 8 órától fogadják a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumnál. Az első jármű kilenc órakor indul el a retró túrára, amelynek útvonala érinti a Belső Elkerülő és a Rákóczi utcát, majd a Kossuth és Zrínyi úton keresztül vezet ki a városból. A 75-ös út melletti Sohollárnál rövid pihenőre zsíroskenyérrel várják a résztvevőket, akik innen a keszthelyi Georgikon Majormúzeumba hajtanak, ahová a 11 órától érkezik meg a hatvannál több járművet felvonultató mezőny, amelyet 14 óráig az érdeklődők megtekinthetnek.

Bazitai fesztivál

Zalaegerszegen vasárnap délután rendezik meg a bazitai fesztivált az óvodánál. A program 14 órai megnyitását követően az óvodások műsora lesz látható. Ezt követően táncos zenés programok szórakoztatják az érdeklődőket. Lesz még jótékonysági főzés, kézműves játszóház, a napot 18 órától a Tomeebuli zárja.

Gyenesdiás programjai

A hétfőn indult nemzetközi művésztábor zárókiállítása szombaton 11 órakor kezdődik a gyenesdiási községházán. A településen – egészen pontosan a Kárpáti Korzón – már dolgoznak a motorfűrészes fafaragók is, akiket munka közben szombatig láthat a publikum. Ez idő alatt, esténként, a Korzó estek is várja a vendégeket, a sztárvendég pénteken 20 órától a Magashegyi Underground, másnap pedig az Anima Sound System lesz. A koncerteket zenés buli követi.

Borkorzó

Boros program várja péntektől vasárnapig Balatongyörök vendégeit. A nyitónapon 19:30-kor a Modern Art Orchestra Bartók Béla 15 magyar parasztdalát mutatja be a móló melletti sétánynál. Szombaton a Sky Fanatic, vasárnap a Velorex GTI áll színpadra 20 órától. Mindhárom napot zenés, táncos est zárja.

Ke.K.Sz-est

Ke.K.Sz-est címmel zenés program hívogatja az érdeklődőket pénteken 18 órától a keszthelyi Zenepavilonnál, ahol tehetséges helyi zenészek lépnek fel. A közönség hallhatja és láthatja Szathmáry Ádám, Bardócz L. Csaba, a Slowride, a Longstep, a Meryl Street és a Jam Session minikoncertjét.

Aktív strand

Folytatódik az Aktív strand-sorozat Keszthelyen. Szombaton 11 órától a Városi strandon pecsételőjáték várja a gyerekeket, emellett lesz például vízi akadályverseny, csobbanóverseny, zumba és számos sportos kihívás. A Strandkönyvtárnál életmódtanácsadással és egészségügyi szűrésekkel fogadják az érdeklődőket.

Mesejáték a diszkóban

Az Imre Sándor Szeretetszínház és SzínMűHely szombaton 18 órakor mutatja be a Lázár Ervin meséje alapján készült Terülj, terülj asztalkám című interaktív mesejátékot Vonyarcvashegyen, a Magyar Tenger diszkóban. A darabot közös játék, majd tinibuli követi.

Koncert a templomban

Szombaton 20 órakor folytatódik az Orgonapont Fesztivál a keszthelyi Kármelben. A sorozat második estjén Dankos Attila, a veszprémi főszékesegyház orgonaművésze Bach, Mendelssohn és Dupré műveit játssza. A vasárnap 10:30-kor kezdődő szentmisében pedig Ványolós András madéfalvi kántor és felesége, Ványolós Orsolya, valamint gyermekeik működnek közre.

Pokrócfesztivál

Szombaton 19 és 24 óra között csillagleső Pokrócfesztivált rendeznek Hévízen, az Egregyi Múzeum kertjében. Itt előadást és bemutatót tart a Vega Csillagászati Egyesület, emellett lesz humor, zene és tánc is.

KULT/SZÍN/TÉR

A keszthelyi Festetics-kastély KULT/SZÍN/TÉR sorozatában szombaton a Meseautó, vasárnap pedig az Én és a kisöcsém című zenés darabot mutatja be a Körúti Színház. Mindkét előadás 20:30-kor kezdődik.

Zenés nyári esték

Pénteken Lentiben a rendezvénytéren a zenés nyári esték sorozatban folklórestet tartanak 20 órától, melyben a Kerka Táncegyüttes tagjai és további művészeti csoportok lépnek fel.

Íjászati nyílt nap

Szombaton Csertalakosban a pihenőparkban 10 órától a Magyar Történelmi Íjász Társaság nyílt napot tart az éves alkotótábor keretében. Délelőtt mobil kiállítás nyílik, az érdeklődők a pusztai lovasíjász felszereléssel ismerkedhetnek, betekinthetnek az íj, tegez, nyíl és idegkészítés folyamatába beszélgetéssel egybekötve. Délután 16 órától pedig íjászversenyt tartanak, elsősorban bemutató jelleggel, korhű felszereléssel.

Falunap Tornyiszentmiklóson

Szombaton tartják a falunapot Tornyiszentmiklóson. Színes programkínálatot állítottak össze a szervezők, 8 órakor indul a főzőverseny, az eredményhirdetést 13.30-ra tervezik. Előtte lesz az ünnepélyes megnyitó és a rendezvénysátor átadása. Délután 14.30-tól gyermekműsor várja a kicsiket, majd sorban érkeznek a fellépők: Stángli Tibi, Dávid, a Mixolíd Kamarakórus, a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub, majd a helyi Kerti Sándor Kulturális Egyesület énekkara. Lesz rodeóbika-verseny, este pedig West Régió zenekar zenél. A művelődési házban 14 és 17 óra között Telkes Éva kézműves ruhatáskáit tekinthetik meg az érdeklődők.

Hetés Fesztivál

Szombaton Bödeházán 14 órától a kultúrpajtánál harmadik alkalommal tartják meg a Hetés Fesztivált helyi termékek vásárával, fumukóstolással, és fotókiállítás is nyílik.

Búcsú Kálócfán

Vasárnap Szent Lőrinc-napi búcsút tartanak Kálócfán, a szentmise 10 órakor kezdődik. Délután 14 órától a művelődési ház udvarán ugrálóvár, paintball, íjászat, vízifoci várja az érdeklődőket. Lesz közös főzés, a kemencét is begyújtják és langallót sütnek a vendégeknek. Közben 16 órakor a Harisnyák Pipik lépnek fel interaktív gyerekműsorukkal, majd Mohácsi Brigi, 17 órakor pedig a sógorok duója szórakoztatja a közönséget.

Falunap Iklódbördőcén

Vasárnap falunapot tartanak Iklódbördőcén a közösségi háznál. A program 15.30 órakor a retró kiállítás megnyitójával veszi kezdetét, majd a kulturális műsorban fellép a Kerimbózsa Néptánccsoport, slágereket énekel Herman Gréta, őt a European Operett társulat követi, 18.25-kor a Dancing Feet Borsfa olasz retró összeállítással érkezik, majd a Sógorok duója lép színpadra. A kísérőprogramok közt lesz fanyűvő játékpark és légvár is a gyerekeknek.

Falunap Kányaváron

Kányaváron vasárnap tartják falunapot. A szentmise 16 órakor kezdődik, előtte közösségi főzést rendeznek. A 17.30-kor kezdődő kulturális műsorban lesznek táncos fellépők, illetve Royal Tibi lép színpadra zenés, szórakoztató műsorral, majd a TMK Rock Band zenél.

Zalakarosi Bornapok

Zalakaroson, a Karos Korzón e hét végén tartják a XXVI. Zalakarosi Bornapokat. Augusztus 11-én, pénteken 17 órától játszóház, majd a Bottal-Fogó táncegyüttes műsora várja az érdeklődőket. 19.30-tól borbemutató szerepel a programban, 21 órától a Sugarloaf ad koncertet. Szombaton 17 órakor ugyancsak játszóházzal indul a program, ezt a Péczely Attila népzenei csoport és a Vivat Bacchus énekegyüttes műsora követi. 20.30-kor a magyar bor napja alkalmából közös koccintásra várják az érdeklődőket, majd a Borfolk együttes ad koncertet. Vasárnap 17 órakor bábelőadás lesz, utána a helyi Rügyecske Tánccsoport ad műsort, a zárókoncert fellépője pedig a Happy Gang lesz.

Bor, zene, Zala

Zalaszabaron, a Kányaváry Borbirtokon pénteken rendezik meg az V. Bor.Zene.Zala programot. Dr. BRS lemezlovas felvezetőjét követően 20.30 órától a Halott Pénz ad koncertet. 14 órától ugyanott kézműves termékekkel és borkóstolóval várják az érdeklődőket.

Horgásznap

Zalaszentmihályon szombaton tartja jubileumi, XXX. Horgásznapját a helyi horgászegyesület. A program reggel hatkor horgászversenyekkel kezdődik, 11 órakor halászlé-főző versenyt rendeznek. 15 órától légpuska-lövészet és íjászat, 16 órától kulturális bemutatók várják az érdeklődőket.

Fogathajtó verseny

Zalalövőn, a felsősötétmajori pályán szombaton rendezik meg a Radányiné Lebics Mária és Lebics István CAN C Kettesfogathajtó Emlékversenyt. A megnyitót 10.30-kor tartják, a verseny ezt követően indul.

Országos tűzoltóverseny

Kistolmácson, a tó melletti területen rendezik meg a Melinda Kupa Országos Ifjúsági Tűzoltóverseny V. futamát. A program szombaton 10 órakor kezdődik.

Motoros piknik

Pacsán, a Predators motoros klub bázisán szombaton 10 órától motoros pikniket tartanak. Lesz motoros ügyességi verseny, sörivó verseny és decibelmérés is. A résztvevők szórakoztatásáról 20 órától a TMK Rock Band, 22-tól Tirpa és KIllakikitt gondoskodik.

Oltárszentelés

Eszteregnyén, a Nagyboldogasszony templomban szombaton 10 órakor ünnepi szentmise keretében áldja meg és szenteli fel a felújított oltárt Fekete Szabolcs Benedek, a szombathelyi egyházmegye segédpüspöke.

Hegyi búcsú

Börzöncén szombaton 11 órakor tartják a hagyományos hegyi búcsút, amely 11 órakor ünnepi szentmisével kezdődik. Ennek keretében áldja meg Varga László, a kaposvári egyházmegye püspöke a

felújított Szent Lőrinc-kápolnát. 15.30-tól kulturális programokkal folytatódik a rendezvény. Fellép a Vasas nótakör, a Napsugár együttes, Lagzi Laci, Baby Gaby és a zalaszentbalázsi népdalkör, de lesz bűvészbemutató, népi játszótér, célbalövés, lovaglási lehetőség és játszóház is.

Falunap Pusztaedericsen

Pusztaedericsen szombaton tartják a falunapot, ami 13.30 órakor szentmisével veszi kezdetét. Ezt a polgármesteri köszöntő követi, majd a Zabszalma együttes, a gutorföldei tánccsoport, a táncos Káplár Miranda és a gitáros Veiger Csaba ad műsort. 18 órától a TMK Rock Band zenél, ezt követően a Magic Ritmo csoport táncelőadását tekinthetik meg az érdeklődők. Zárásként újabb zenés programok lesznek Éder Gábor, Heincz Gábor Biga, valamint a Zero buliegyüttes közreműködésével. Kísérőprogramként lesz főzőverseny, játszóház és kézműves bemutató is.

Falunap Várföldén

Várföldén ugyancsak szombaton lesz a falunap. Itt 15 órakor az Ezer Rózsa Kertje hastánccsoport bemutatójával kezdődik a program, majd a Becsehelyi Dalárda, a Zalagyöngye táncegyüttes és a borsfai Dancing Feet csoport ad műsort. 17.30 órától a Hevesi Sándor Színház művészei, azt követően pedig az Auer-Kopár Band szórakoztatja a közönséget. Lesz kézműves foglalkozás, játszóház és bőrdíszműves bemutató is.

Bővül a szoborpark

Homokkomáromban, a templomhoz vezető út mentén kialakított szoborparkban szombaton 14 órakor avatják fel az új, Kanizsai Dorottyát ábrázoló szobrot.

Bagolytúra

Zalalövőn szombaton rendezi meg a helyi Borbarát Kör Egyesület a Pataka-hegyi bagolytúrát. A program 17.30 órakor kezdődik.

Jótékonysági családi nap

Zalalövőn, a Borostyán-tónál vasárnap 10 órától a Civil Állatvédők Zalai Egyesülete tartja jótékonysági napját.

Búcsú Csörnyeföldön

Csörnyeföldön vasárnap tartják a búcsút, amely 10 órakor ünnepi szentmisével kezdődik. A délutáni programok 15 órakor indulnak, a megnyitót követően táncbemutató, gyermekműsor és a Trilla kamarakórus előadása várja az érdeklődőket. 18 órától Ihos József humorista lép fel, 19.30-kor pedig Josh & Betti szórakoztatja a jelenlévőket. A nap folyamán lesz továbbá kirakodóvásár, népi játszótér és játszóház is.

Bázai búcsú

Bázakerettyén vasárnap rendezik meg a bázai településrész búcsúját. A program 11.30 órakor ünnepi szentmisével kezdődik. 17 órakor a bázai településrészen élő asszonyok hímzett alkotásaiból nyílik kiállítás a kultúrházban, majd a Kanizsai Fiatalok Közössége retró táncos előadását tekinthetik meg az érdeklődők. Ezt a Decsi Fivérek műsora követi.

Szentmise a kegyhelyen

Vaspör-Pusztacsatárban, a Mária-kegyhelyen vasárnap 17 órától engesztelő imaórára, 18 órakor pedig szentmisére várják a híveket. Utóbbi vendége Pongrácz Benedek diakónus lesz.

Nemzetközi bábfesztivál

Lendván, a Városi Színház- és Hangversenyterem szabadtéri színpadán pénteken 18.30 órakor a Bábkikötő 2023 – Nemzetközi Bábfesztivál részeként a helyi Pupilla Bábszínház mutatja be Bartal Kiss Rita Szomszédság című mesejátékát. Az előadással a társulat fennállásának 30. évfordulóját ünnepli.

Dalmát népzenei est

Lendván, a Városi Színház- és Hangversenyterem szabadtéri színpadán szombaton 20 órától dalmát népzenei estet rendeznek. Fellép a sibeniki Klapa More énekkar és a muravidéki tamburazenekar.

Koncertek, zenés partik

Nagykanizsán, a Plakátház Kultúrkocsma udvarán pénteken 20 órától Anett és Livi akusztikus koncertjét rendezik meg. Keszthelyen, a Viviera Beach-en pénteken pótolják a múlt héten elmaradt retró zenei programot, aminek fellépői Kozsó és az Ámokfutók, Zoltán Erika, D.J. Dominique, az Erős vs. Spigiboy páros és a 4F-Club lesznek. Szombaton 20.30-kor ugyanott Valmar ad koncertet. Előtte Pullmaxx, illetve a Bruno & Spacc páros, utána Kkevin, Metzker Viktória, Jauri, Purebeat, valamint Joer Junior szórakoztatja a közönséget. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben pénteken D.J. Newik és Silverman, szombaton D.J. Roland, vasárnap SomX lesz a hangulatfelelős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában