A titok mindig bennünk rejlik

2023.08.09. 19:30

Családi nap és mulatság Keszthelyen, az idősek otthonában

Családi napot tartottak a keszthelyi egyesített szociális intézmény idősek otthonában. A zenés ünnepi délutánon nemcsak a bent élők, hanem rokonaik is részt vettek.

Péter B. Árpád

Már ötödik éve ünnepelnek közösen. A családi nap kezdetén (b-j) Zichy Emőke református lelkipásztor, Tál Zoltán és Manninger Jenő

Fotó: Péter B. Árpád

Manninger Jenő polgármester köszöntőjében arról is beszélt, már ötéves hagyománya van ennek a közösségi programnak az intézményben.

– Fontos feladata egy településnek, hogy ne engedje el idős polgárai kezét, ne hagyja magukra őket – szögezte le Manninger Jenő. – Ennek jegyében felmértük az épületet, és a jövőben, lépésről lépésre elvégezzük a szükséges beruházásokat, mert azt szeretnénk, hogy minél jobb körülmények szolgálják a lakókat. Önkormányzatunknak nagyon fontos az idős korosztály, hiszen ennek tagjai építették tovább ezt a várost a közelmúltban, s adták át a stafétabotot gyermekeiknek.

Az udvaron tartott szabadtéri szentmisén Tál Zoltán, a Fő téri templom plébánosa azt mondta: ez alkalommal „imádkozzunk önmagunkért, testi-lelki épségünkért, családtagjainkért, szeretteinkért és elhunytainkért is”.

Tál Zoltán: Az emberi életnek Krisztussal együtt van értelme, aki ajándékba adja nekünk önmagát, mi pedig másoknak adhatunk át ebből a szeretetből
Fotó: Péter B. Árpád

Szentbeszédében – a napi evangéliumhoz kapcsolódva – Zoltán atya kiemelte: akik itt élnek, úgy érezhetik, kiszakadtak otthonukból, megszokott környezetükből, s vannak, akik kevésbé jó egészségi állapotban töltik mindennapjaikat, mások viszont szobáról szobára járnak, segédkeznek a nővéreknek vagy éppen kimennek a városba.

– A titok mindig bennünk rejlik – fogalmazott Tál Zoltán. – A legtöbben arra készültek, hogy az otthonuk lesz földi életük végső helyszíne, ám ide érkezve megváltoztak mindennapjaik. Bennünk rejlik, hol érezzük magunkat igazán jól. Az igazi válasz persze erre az: Jézus közelében, aki életét adta értünk a kereszten, s arra tanít bennünket, növekedjünk a reményben, a szeretetben. Ehhez tőle kapunk erőt, még esendőségünkben, betegségünkben is.

Hangsúlyozta: az emberi életnek Krisztussal együtt van értelme, aki ajándékba adja nekünk önmagát, „mi pedig másoknak adhatunk át ebből a szeretetből”.

A bentlakók és családtagjaik közösen vettek részt a szentmisén, majd az azt követő zenés mulatságon
Fotó: Péter B. Árpád

A szabadtéri szentmisét estebéd, majd zenés mulatság követte az ESZI családi napján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában