Falunap a dél-zalai településen

2023.08.27. 15:00

Bölcsődét alakítanak ki Beleznán (fotógaléria)

A főzőcsapatok finom ételei, valamint a környékbeli művészeti csoportok fellépése tette emlékezetessé a falunapot szombaton a dél-zalai településen.

Benedek Bálint

A környékbeli polgármesterek és a meghívott vendégek együtt koccintottak a falunapon

Fotó: Szakony Attila

Az IKSZT udvarán rendezett eseményen a környékbeli falvak, így Surd polgármestere, Kanász János és Nemespátró faluvezetője, Győrffy Balázs is tiszteletét tette, hiszen számukra a térség összefogása mindennél fontosabb.

- Sokat köszönhetünk Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek, akinek segítségével az elmúlt években közel 140 millió forintból fejleszthettük a településünket - fogalmazott Bődör István polgármester. - Megtörtént a József Attila utca felújítása 40 millió forintból, külterületi útfelújításra 60 millió forintot nyert az önkormányzat, melyhez a testület három millió forinttal járul hozzá. Jó hír, hogy a beleznai bölcsőde első fázisához 33 millió forint pályázati támogatást nyertünk, a kivitelezési munkálatok az ősszel indulnak. Ezen kívül még önerőből elvégezzük a Nagydombi horgos felújítását, illetve a Murakeresztúrral összekötő 800 méteres út rendbetétele is megvalósul szintén saját tőkéből.

Majd Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke lépett a mikrofonhoz. Kiemelte: a beruházások sora azt bizonyítja, hogy a közösség jól dolgozik együtt, ismerik a megoldandó feladatokat is. A jövőben is arra biztatja a települést, hogy pályázzon és szépítse Beleznát.

- A település életében lényeges ez rendezvény, hiszen kiváló találkozó hely, ahol barátok és rég nem látott ismerősök beszélhetnek - mondta Cseresnyés Péter. - Ezek a napok nagyon fontosak a lakosság életében, sok emléket felidézhetnek, többek között azt is, hogy milyen jó ehhez a közösséghez tartozni. A környező települések vezetői akár újabb terveket is megbeszélhetnek a térség előrelendítése érdekében.

A programok sorában felléptek helyi és környékbeli együttesek, kulturális csoportok és táncosok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában