Harmadik alkalommal rendezték meg

2023.08.28. 16:00

Bagolytúra Bocföldén

Harmadik alkalommal rendezték meg augusztus 26-án, szombaton éjszaka a község közössége számára az éjszakai bagolytúrát, amely a települési önkormányzat szervezésében valósult meg.

Arany Horváth Zsuzsa

Lámpákkal indultak az izgalmas éjszakai túrára

Fotó: Bocfölde önkormányzata

Bakos Sándor polgármester portálunknak elmondta, az este hattól hajnali négyig tartó, az önkormányzat munkatársai által kijelölt útvonalú 8,6 kilométeres túrára családok, munkahelyi kollektívák, baráti társaságok neveztek be, vállalkozva az összesen 10 állomás feladatainak végrehajtására.  A bocföldeiek és a programhoz más településről csatlakozók a bagolytúra során bejárták a környező domboldalakat, különböző szintkülönbségeket küzdöttek le, közben humoros, játékos feladatokat oldottak meg. A bemelegítés a fej fölé tartott pohár vízzel való minél hosszabb ideig tartó egy lábon állás volt, ennek eredménye alakította ki az indulási sorrendet. Ezután indulhattak útnak a versengők az önkormányzat által készített digitális térképpel és lámpákkal a kezükben. A földes utakon, erdőkben vezető túra során például vadon élő, a zalai erdőkben is jellemzően megélő növények szétvágott, az útvonalba eső fákon, bokrokon, villanyoszlopokon elhelyezett képeit kellett összerakniuk, felismerniük.  

A község vezetője elmondta, a nyugdíjas csapatra nagyon büszkék, hiszen különdíjat érdemlően jól teljesítették a kihívást, de a három év tapasztalata mutatja, a fiatalok is kedvelik az összekovácsoló közösségi rendezvényt. A legjobbnak idén a helyi focicsapat bizonyult, ők 25 ezer forintos vacsorautalványt kaptak, míg a második helyezett 20 ezer, a harmadik 15 ezer forintos utalvánnyal lett gazdagabb. Az önkormányzat által biztosított nyereményeket a zalaegerszegi Véndiófa Étteremben lehet beváltani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában