Homokkomáromi zarándoklat

2023.08.14. 16:15

A szombathelyi megyéspüspök volt a lelki vezető

Dr. Székely János, a szombathelyi egyházmegye főpásztora volt a lelki vezetője annak a homokkomáromi zarándoklatnak, amellyel fennállásának tízéves jubileumát ünnepelte a kiskanizsai Szent Ferenc Zarándokközösség. A vasárnapi eseményen több mint kétszáz fő vett részt.

Gyuricza Ferenc

Dr. Székely János püspök a homokkomáromi templomban

Fotó: Gyuricza Ferenc

A homokkomáromi Kisboldogasszony-templomban minden hónap 13-án tartanak engesztelő estet. A kiskanizsai Szent Ferenc Zarándokközösség tagjai tíz éve, 2013 augusztusában ide szervezték az első közös programjukat, amit azóta folyamatosan megismételnek. Horváth György, a közösség alapítója portálunknak elmondta: a vasárnapi zarándoklatra szeretettel hívták mindazokat, akik az elmúlt tíz év során velük együtt zarándokoltak, így zalai tagjaikon kívül számos távolabbról, például Budapestről érkezett személy is csatlakozott hozzájuk.  

- A homokkomáromi zarándoklataink során minden évben egy-egy alkalommal csatlakozik hozzánk dr. Székely János szombathelyi püspök atya is, aki ilyenkor egyben a lelki vezetőnk is. Idén erre az alkalomra most, a tízéves évfordulónkon került sor – folytatta Horváth György, majd hozzátette: az egyházi méltóságok közül többen is elvállaltak már hasonló feladatot, egy hónapja dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek tette meg velük a Kiskanizsától Homokkomáromig tartó, mintegy tíz kilométeres utat, de volt, hogy dr. Beer Miklós, a váci egyházmegye nyugalmazott püspöke is velük tartott.   

Dr. Székely János püspök nemcsak az augusztusi homokkomáromi zarándoklatnak volt lelki vezetője, de a Kisboldogasszony-templomban megtartott ünnepi szentmise főcelebránsa is. Prédikációjában az emberi áldozatvállalás fontosságáról, illetve Isten feltétlen szeretetéről beszélt. Úgy fogalmazott: ha szeretünk valakit, minden körülmények között örömmel és hálával fogadjuk el őt.  

A homokkomáromi engesztelő est ezúttal is a Szűzanya tiszteletére megtartott körmenettel zárult, amire 62 településről mintegy ötszáz hívő érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában