Kilenc főzőcsapat jelentkezett

2023.08.27. 08:30

A polgárőröknek gyűjtöttek a landorhegyi lecsónapon

Hét éve rendezik meg a Landorhegyi városrészben a jótékonysági lecsónapot, amelynek általában a városrészben működő oktatási-nevelési, szociális intézmények, szervezetek, alapítványok a kedvezményezettjei.

Arany Horváth Zsuzsa

Makovecz Tamás (balra) a megyei könyvtár csapatánál vizitált a landorhegyi lecsónapon: mellette Dömötör Péter, Németh Anikó, Tóth Renáta, a bibliotéka igazgatója, Tuboly Zoltán és Varga Ibolya

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A szombaton zajlott lecsónapon ezúttal a Zalaegerszegi Városi Közbiztonsági Szervezetnek gyűjtöttek. Az önkéntesekre hamarosan nagy munka vár, ők segédkeznek a tanév első napjaiban a közlekedés zökkenőmentes lebonyolításában.

Szombaton, a mintegy 300 embert vonzó rendezvényen kilenc főzőcsapat jelentkezett, a Keresztury Dezső Művelődési Házban működő különböző nyugdíjas klubok, kertbarátok, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, a Korona pékség, a városrészi önkormányzat és a polgárőrök mellett először főzött a Kétfarkú Kutya Párt helyi aktivista csoportja. Debütálóként ők gyűjtötték a legtöbb pénzt, 58 800 forint volt a nap végén a becsületkasszájukban. Összesen 250 ezer forint gyűlt össze, ezt Novák Boglárka, a közbiztonsági szervezet képviselője vette át Makovecz Tamás önkormányzati képviselőtől. A gimnáziumi igazgatóként dolgozó képviselő záró beszédében megköszönte a csapatok aktivitását, a szervezők munkáját, a jó hangulatot és azt, hogy az itt élők e módon is segítik Landorhegy intézményeit, szervezeteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában