A szervezők idén mintegy kétezer nevezőre számítanak a kerékpárversenyen

2023.07.05. 16:30

Már készülnek a Tour de Zalakarosra

Idén szeptember 22-24. között rendezik a MAPEI Tour de Zalakaros országúti kerékpárversenyt. A rangos sportesemény sajtótájékoztatóján kiderült, a szervezők mintegy kétezer résztvevőre számítanak.

Péter B. Árpád

A beharangozó sajtótájékoztató résztvevői, jobbról Karádi Szabolcs, középen Nagy Bálint, mellette balról Czimondor Nándor (Fotó: Halász Gábor)

A 16 éve indult erőpróba mára az ország legnagyobb amatőr országúti kerékpárversenyévé nőtte ki magát, fogalmazott a főszervező Teker Sportiroda Kft. ügyvezetője, Karádi Szabolcs, hozzátéve: idén is családi eseményt kínálnak, rendkívül gazdag programmal.

Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője, közlekedési államtitkár kijelentette, „a kormány számára fontosak a kerékpáros fejlesztések, egyrészt a közlekedés, másrészt a turizmus szempontjából”.

– A mi térségünkben is jelentős beruházások voltak az elmúlt időszakban – folytatta a politikus –, például elkészült a Balatoni Bringakör komplex rekonstrukciója; idén áprilisban adtuk át a legutolsó szakaszt Balatonrendesnél. Emellett az elmúlt öt évben a 205 kilométeres, tó körüli kerékpárút több mint fele megújult, mintegy hatmilliárd forint értékben.

Nagy Bálint: A kormány számára fontosak a kerékpáros fejlesztések (Fotó: Halász Gábor)

A Karos Korzón megrendezett sajtótájékoztatón részt vett Czimondor Nándor, Zalakaros alpolgármestere, Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója, Pálfy Levente, a MAPEI marketingosztályának vezetője és Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. elnöke is. Ők, több versenyzővel kiegészülve, közös tekerésre indultak, majd jókedvű bográcsozással hangolódtak a kora őszi rendezvényre.

A Tour De Zalakaroson szeptember 22-én, pénteken még várják a helyszíni nevezéseket, szombaton pedig a Szabadics Ride – Company Challenge mellett gyermekversenyt is rendeznek.

Már a szeptemberi versenyre készülnek. Elöl a sajtótájékoztató résztvevői, mögöttük pedig versenyzők, leendő résztvevők (Fotó: Halász Gábor)

Vasárnap elstartol a 137 kilométeres országúti maraton, a 60 kilométeres teljesítménytúra, illetve a 33 kilométeres családi bringatúra. A napot a Karos Korzó színpadán a díjátadó zárja. A három nap során kiállítók és könnyűzenei koncertek is várják a vendégeket és a versenyzőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában