Jövő héten már aszfaltoznak

2023.07.06. 14:04

Két napra lezárják a szeptembertől kétirányúvá váló zalaegerszegi Kosztolányi utcát

A tervek szerint haladva a végéhez közeledik a Kosztolányi utca Balatoni út és Hunyadi utca közötti kétirányúsítása, a felújítás elérkezett a aszfaltozás szakaszába, így július 10-től, hétfőtől megkezdik a kötőréteg-építést, ami részleges forgalomzárat jelent, majd július 13-án, és 14-én, csütörtökön és pénteken teljes útzár mellett készül a kopóréteg felvitele.

Arany Horváth Zsuzsa

Bali Zoltán, Dormán László és Fuisz Ádám a Béke ligeti saroknál

Fotó: Seres Peter

Erről Bali Zoltán alpolgármester és a kivitelező cégek vezetői tájékoztatták a sajtót csütörtökön a helyszínen. Elmondták, a Hunyadi és a Balatoni út között azon a két napon nem hajthatnak be gépjárművek, csak a tömegközlekedés halad az útszakaszon. 

Az önkormányzat többféle módon tájékoztatja az utca lakóit, közületeit, intézményeit a rövid idejű korlátozásról, az átmenő forgalomnak pedig addig az Ady utcát vagy a Mártírok útját javasolják alternatívaként. A kivitelezők nevében Fuisz Ádám és Dormán László jelezte, csupán két napról van szó, ezért a lakosság és a közlekedők türelmét kérik a jövőbeni kedvező megoldás mihamarabbi megvalósulása reményében.  

 

Mint arról már többször beszámoltunk, háromsávosra bővül és kétirányúvá válik az észak-déli irányú közlekedés fő útvonala, a Kosztolányi utca, ami 1976-ig kétirányú volt, a 76-os út kialakítása miatta változott.  A bruttó 1,8 milliárd forintos beruházás célja a teljes felújításon túl a belváros autó- és buszforgalmának csökkentése, ami első ütemben a nagytemplomtól a Hunyadi utcáig tartó, önkormányzati tulajdonban levő 1,3 kilométeres szakasz felújítását jelenti.  A munkálatokat a zalaegerszegi  Hydrocomp Mélyépítő Kft. és az Inter-Tefu Kft. konzorciuma végzi, benne az út-, járda-, parkoló- és autóbuszöböl-építést, az érintett csomópontok kialakítását, a forgalomtechnikai fejlesztéseket, a csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukcióját, a közvilágítási hálózat bővítését, a közműkiváltásokat, az akadálymentesítést és a parkosítást. Jelzőlámpás forgalom­irányítás létesül a Berzsenyi utcai és a Béke ligeti utcai csomópontban, a meglévő rendszerek (Balatoni u., Petőfi u., Hunyadi u.) pedig átépülnek, két sáv északra tart, az új sáv pedig délre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában