Zaol podcast

2023.07.02. 06:50

Fűszerkert a könyvtár mellett – Vendégünk Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója

Szüretelik már a levendulát a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársai, akik a zöld szemléletet népszerűsítve fűszerkertet hoztak létre tavaly az intézmény oldalában. A fenntarthatóság és környezettudatosság fontosságát hangsúlyozva a termésből illatzsákokat, csokrokat és az olvasóknak szánt egyéb meglepetéseket készítenek.

Szalay Balázs

Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója

Fotó: Pezzetta Umberto

Az éppen egy esztendős kerttel ismerkedünk meg a Zaol-podcast aktuális beszélgetésében. Vendégünk Tóth Renáta igazgató, aki kollégáival együtt azt szeretné elérni, hogy a város lakói még nagyon sokáig gyönyörködhessenek a fűszerkertben.

Az intézmény a zöld oázis kialakítása mellett már eddig is sokat tett a környezeti nevelés és a környezetvédelem érdekében. A könyvtárban öko-sarkot működtetnek, rendszeresen hívnak gyógynövényszakértőket interaktív előadásokat tartani, rovarhotelt és méhitatót helyeztek ki az épület mellé, de számtalan egyéb „zöldítő” tevékenységhez is csatlakoztak már.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában