Mindig van segítség…

2023.07.05. 18:30

Egyre többeket támogat a gyenesdiási civil szervezet

Egyre többeket segít a gyenesdiási Egész évben adni jó Alapítvány, amely szombaton találkozót szervez, az adományozók és rászorulók tölthetnek együtt egy vidám napot a Nagymezőn.

Péter B. Árpád

Pusztai Melinda Alexandra és fia, Tóth Zsombor, aki sokat segít a jótékony munkában

Fotó: Péter B. Árpád

Pusztai Melinda Alexandra több mint egy évtizeden át magánszemélyként támogatta a rászorulókat, majd életre hívta az alapítványt, amely idéntől a gyenesdiási plázában működik. A fogadótér és a gyerekek számára létrehozott játszósarok mögött sokasodnak a különböző adományok: bútorok, használati tárgyak, ruhák, tisztítószerek – mindaz, amire egy családnak a mindennapokban szüksége lehet.

A bérleti díjat egy német házaspár egy évre előre kifizette, s további adományként jelentős összeget adott, hogy abból gyenesdiási nagycsaládosokat, szegény sorban élőket segítsen a civil szervezet, amely tavaly összesen 4,8 millió forintból gazdálkodhatott.

Melindának emellett az egész országban vannak patronáltjai: több mint száz család számíthat rá rendszeresen, s ennél jóval többen akadnak, akikhez alkalmanként megérkezik az alapítvány telipakolt kisbusza, amely legutóbb szombaton indult útnak mintegy 90 doboznyi adománnyal – paplanokkal, játékokkal, konyhai felszerelésekkel.

Orosztonyba pedig Melinda szinte hazajár, az ott élő szükséget szenvedők mindig számíthatnak rá, mint ahogyan számos gyermekvédelmi intézménybe is rendszeresen visz adományokat. Emellett az új székhely ajtaja mindig nyitva áll azok előtt, akik bajba kerültek. Ehhez csak annyi kell, hogy valaki bemutassa az önkormányzat által kiállított, a rászorultságot igazoló dokumentumot.

S ha a szükség úgy hozza, akad, akinek a lakhatását biztosítja, finanszírozza, és volt már példa arra is, hogy összefogással, mások segítségével újjáépített egy házat.

– Sajnos, egyre több a rászoruló – mondja Pusztai Melinda Alexandra –, de mindig vannak, akik segítenek. Őket szeretnénk összehozni egy vidám, önfeledt napon szombaton a gyenesdiási Nagymezőn, a támogatók és támogatottak napján. Tavaly már tartottunk ilyen rendezvényt, több száz résztvevővel, s jó érzés volt megélni, hogy ebben a közösségben, ott nem volt szegény és gazdag – csak egység és szeretet. Megható pillanatokat éltünk át, s hasonlóra számítok idén is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában