Képeken a természet szépségei és az épített örökség

2023.07.14. 11:00

Az én falum – fotópályázat Milejszegen

Az én falum címmel hirdetett fotópályázatot a község önkormányzata. A felhívásra érkezett képeket nemrég a faluházban állították ki, ahol a hét, és a Göcseji Dombérozó végéig - előre egyeztetett időpontban - még megtekinthetik a látogatók.

Szakál Eszter

Változatos témákat örökítettek meg az alkalmi fotósok

Fotó: Szakál Eszter

A nagyteremben 13 pályázó 36 felvételét helyezték el. Ezeken a településen fellelhető helyi értékek jelennek meg. Többen kapták lencsevégre a régóta felújításra szoruló Assisi Szent Ferenc templomot, s a Kandikó csúcsán álló torony is megragadta a nevezők fantáziáját. A csodálatos környezetben látható növények, állatok, az évszakok változásai is mind-mind témaként szolgáltak.

Növények, állatok, s persze a Kandikón álló torony sem maradhatott le a felvételekről
Fotó: Szakál Eszter

A kiírással a község apraja-nagyját sikerült megszólítani, hiszen a megmérettetésre az általános iskolásoktól a nyugdíjasokig csaknem minden korosztályból küldtek be pályaműveket. Az alkotásokat Görbe László atya és dr. Literáti-Nagy Ferenc zsűrizte. Az első három helyezett - Németh Ferenc, Szak Enikő és Egyed Tamás – valamint két gyermek fotográfiáit könyvutalvánnyal díjazták, emellett a résztvevők okleveleket kaptak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában