Helyi közélet

2023.07.06. 15:03

Aláírást gyűjt, népszavazást szeretne az LMP

Országjáró körútján Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatót az ellenzéki LMP parlamenti frakciójának helyettes vezetője, Kanász-Nagy Máté, aki a párt vármegyei elnökével, zalaegerszegi önkormányzati képviselővel, dr. Paksy Zoltánnal együtt beszélt az akkumulátorgyárak egyre nagyobb számban való hazánkba telepítésének veszélyeiről.

Arany Horváth Zsuzsa

A politikusok gazdasági gyarmatosításnak nevezték a folyamatot, úgy látják, a kínai beruházók hamarabb tudnak leendő gyáraik magyar helyszíneiről, mint az ország adott településén lakók. Az összeszerelő üzemek elszaporodása a környezeti károk mellett leszorított béren foglalkoztatottakat jelent, sok esetben külföldieket, akik nem itt költik el a keresetüket. Az ország e módon való kiárusítása ellen népszavazást kezdeményeznek, s aláírást gyűjtenek. Dr. Paksy Zoltán hozzátette, a kormány akkor telepít energiaigényes üzletágat, amikor energiaválság van.  

A kormányzat gazdaságpolitikája több fronton is súlyos helyzetet eredményezett, többek között a Magyar Nemzeti Bank hiányának mértékére utalt a politikus. Inkompetensnek nevezte a kormányt, amely akkor töltötte fel a gáztározókat, amikor a legmagasabb volt a gáz ára, 300 milliárd forintért vásárolt lélegeztetőgépeket, amelyek aztán felhasználatlanok maradtak. A zalaegerszegi tesztpályáról szólva jelezte, 50 milliárdba került, de a városnak egyelőre nem hozott bevételt, hiszen iparűzési adót például nem fizet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában