A bölcsődenyitástól a kamerarendszer bővítéséig

2023.06.01. 10:00

Vonyarcvashegyen mozgalmas volt az elmúlt időszak

Lakossági fórumot tartottak Vonyarcvashegyen, amelyen a résztvevők megismerkedhettek a község közeltmúltbeli beruházásaival, illetve tervezett fejlesztéseivel is.

Péter B. Árpád

Nagy érdeklődés övezte a vonyarcvashegyi fórumot

Forrás: Önkormányzat

Fotó: Horee

Pali Róbert polgármester beszámolójában felidézte: május 1-jén nyitott meg a Nyitnikék minibölcsőde, s ugyancsak nemrég készült el a Virágh Benedek és a Gábor Áron utca sarkán kialakított parkoló. Mindemellett végeztek a vis maior-keretből finanszírozott csapadékvízelvezető-rendszer kivitelezési munkálataival, az útfelújítással a Helikon és az Iskola utcában, illetve természetközeli családi pihenőhelyet alakítottak ki a Szent Mihály-domb lábánál.

Ezen felül is számos „közérzetjavító intézkedés” történt Vonyarcvashegyen. Pali Róbert ezek között sorolta az aszfaltozást, kátyúzást és virágosítást a településen és a 71-es főút mentén, továbbá a közvilágítás korszerűsítését, a kamerarendszer bővítését, számos közösségi rendezvényt, valamint a Lido strandot érintő fejlesztésekket, amelyekkel a szezonra készültek.

A lakossági fórum témája volt a Szent Mihály-kápolna tervezett felújítása is. A Veszprémi Érsekség képviseletében Kisberzsenyi-Nagy György műteremvezető építész tájékoztatta a jelenlévőket a beruházásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában