A minősítés garancia az élményre és a látogatók elégedettségére

2023.06.21. 09:30

Öt csillag a vonyarcvashegyi strandnak

Javában tart a szabadvízi fürdőhelyek minősítése, illetve a Vízparti strandok-védjegy odaítélése. Vonyarcvashegy elsőként szerzett öt csillagot.

Péter B. Árpád

A vonyarcvashegyi strand egész nyáron sportos élményeket, versenyeket is kínál

Forrás: Önkormányzat

A folyamat részleteiről Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. ügyvezetője adott rádióinterjút, kifejtve: a szálláshelyek minősítése mellett elindult az attrakciók értékelése is, jelenleg a gyógy- és wellnessfürdőket, a várakat, a kastélyokat s a szabadvízi strandokat vizsgálják.

Szerinte a védjegy a marketingben is hatalmas hasznot jelent, hiszen objektív garanciát ad a színvonalra. Ugyanakkor mindez edukációs szándékot is képvisel. Mint kijelentette: a kulcsszó a látogatóélmény, s minden azt szolgálja, hogy a vendég elégedett legyen.

A Magyarország Kincsei (Best of Hungary) ernyővédjegy várhatóan 15 kategóriát tartalmaz majd, lefedve a teljes hazai turizmust. Valamennyi minősítés három évre szól, kivéve a strandoké, amelyek a nagyobb igénybevétel miatt csak két esztendőre kapják meg.

Könnyid László: Az ernyővédjegy lefedi majd a teljes hazai turizmust
Forrás: MTMT

Könnyid László elárulta: Vonyarcvashegy Lido strandja csaknem maximális pontszámot elérve, az országban elsőként szerezte meg az ötcsillagos minősítést. A szakember arról beszélt, sokat nyomot a latban például az egyedi kerékpárszéf, illetve az is, hogy rendelkezésre áll értékmegőrző, a baba-mama szolgáltatások teljes skálája, a strand akadálymentes és lehetőség van akár előre jegyet váltani.

Következő lépésként hamarosan elindul a várak és kastélyok minősítése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában