Testületi ülés

2023.06.29. 15:59

Megoldás a kutyaproblémákra Zalalövőn

A város közigazgatási területén egyre gyakrabban gondot okozó gazdátlanul kóborló ebek befogására, valamint elszállítására kötött feladatellátási szerződést egy erre szakosodott gencsapáti székhelyű vállalkozással Zalalövő város önkormányzata. A kutyatulajdonosoknak ezért július elsejétől fokozottan kell vigyázniuk arra, hogy állataik ne legyenek szabadon közterületen.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Pixabay

Többek között erről is szó esett az önkormányzati képviselőtestület legutóbbi ülésén. A gazdátlanul kóborló kutyákkal kapcsolatos panaszok többször felmerültek már a városban, így közmeghallgatások során is, az önkormányzat egyrészt ezért, másrészt a törvényi kötelezettségéből adódóan, valamint a helyi lakosok, a közlekedés és a közlekedők biztonsága érdekében döntött a feladatellátási szerződés megkötéséről. A megállapodás értelmében a szolgáltató gondoskodik a befogott állatok törvényileg előírt karantén idejére történő biztonságos elhelyezéséről és ellátásáról, s amennyiben sikerül az ebek tulajdonosát a bennük lévő mikrochip segítségével vagy más információk alapján beazonosítani, úgy velük szemben az önkormányzati hivatal jogosulttá válik eljárás lefolytatására. Ennek nemcsak a keletkezett költségek megtéríttetése lehet a következménye, hanem további pénzbírság is. A zárlat leteltét követően – amennyiben a tulajdonos nem jelentkezik az állatáért – a szolgáltató szabadon rendelkezhet a befogott ebekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában