Helyi közélet

2023.06.07. 09:00

Kiállítás a Zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóteremben az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI tanulóinak alkotásaiból

Június 6-án, kedden este nyitották meg a Zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóteremben az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI tanulóinak alkotásait bemutató kiállítást.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

 A közönséget és az alkotókat Tóth László zongoraművész, a hangversenyterem vezetője köszöntötte, a műsorban először a "Küldetés” című táncprodukció volt látható, amely a május 20-án megrendezett VII. Országos Balett-versenyen 3. helyezést ért el. Előadta Dudás Panna és Pete Boglárka az Ady iskola 8. osztályos tánctagozatos növendékei, felkészítő tanáruk Rajzó Ildikó balettmester. Arany János: Híd-avatás című balladáját Simán Kíra az Ady iskola 10.a osztályos tanuló adta elő, aki az Országos Versmondó Versenyen 2. helyezést ért el, felkészítő tanára Kovács Józsefné volt. 

Az esten köszöntőt mondott Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatója, a kiállítást Koller László képzőművész, tanár nyitotta meg.  Ezután azok a művészeti gimnáziumi tanulók vehettek át nívódíjat,  akik a tanév során kiemelkedő alkotómunkát végeztek. A díjakat átadja Czigány László, az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója adta át. Díjat érdemelt ki 1. Gyergyák Eszter,  Hompot Csilla, Kiss Brigitta, Östör-Kovács Luca, Szabó Kitti, Arzenovits Gvendolin, Berta Csongor, Krecsár Bianka, Le Thuy Linh,  Tóth Emese, Molnár Veronika, Simán Kíra, Woodhams Leah Safaria, Baki Heckenast Zsófia, Koller Helén, Szalay Petra, Kustán Bonita, Simon Villő Réka, Felkészítő tanáraik: Gondos Anna, Monok Balázs, Tánczos György, Varga Bálint. 

A tanulók alkotási, munkái az emeleti galérián kaptak helyet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában